Hvordan du striker en linje med blomster

Total
0
Shares

 

Lær deg denne unike teknikken og legg den til i prosjektene dine. I løpet av et par omganger vil du lage en linje med blomster, hvis du i tillegg bruker en kontrastfarge vil den bli mer synlig. Høres det vanskelig ut synes du? Det er vi ikke enige i, finn frem strikkepinnene dine og se videoen vår så vil du se hvor enkelt det er:

I denne videoen brukte vi vår Prima bomull, hvor maskene kommer tydelig frem.

Mønsteret går opp i 6 masker + 1 maske. Kan ikke rekkes opp

 

Omgang 1: 1 rett, *5 rett, legg garnet tre runder rundt pinnen, 1 rett*. Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

Omgang 2: 1 vrang, *legg tråden bak arbeidet ditt, legg over de neste fem maskene som om du skulle strikket dem vrangt og løsne de ekstra trådene. Legg tråden foran arbeidet ditt, legg over 5 masker tilbake til pinnen i venstre hånd. Legg tråden bak arbeidet ditt, legg de fem maskene tilbake på pinnen i høyre hånd. Strikk 1 vrang.* Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

 

Omgang 3: Strikk alle masker rett:

 

Etter disse tre omgangene vil du ha en blomsterkant. For å fortsette med dette mønsteret eller starte det når som helst i arbeidet ditt følg beskrivelsene for omgangene under:

 

Strikk omgang 4 til 12 I glattstrikk.

 

Omgang 11: Strikk alle masker rett.

 

Omgang 12: 1 rett, *5 rett, legg garnet 3 runder rundt pinnen, 1 rett*. Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

Omgang 13: 1 vrang, *legg tråden bak arbeidet ditt, legg over de neste fem maskene som om du skulle strikket dem vrangt og løsne de ekstra trådene. Legg tråden foran arbeidet ditt, legg over 5 masker tilbake til pinnen i venstre hånd. Legg tråden bak arbeidet ditt, legg de fem maskene tilbake på pinnen i høyre hånd. Strikk 1 vrang.* Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

 

Omgang 14: Strikk alle masker rett.

 

Gjenta omgang 1 til 14 til du oppnår ønsket lengde.

 

 

For å legge inn en kontrastfarge bytter du Ganske enkelt kontrastfargen for omgang 11 til 14 i hver gjentagelse. Kjenner du denne teknikken? Har du brukt den før? Ikke glem å kommenter her, og del bildene dine med #weareknitters.

You May Also Like

Hvordan legge opp i vrangbord

Hei, jeg heter Anika @annidestages, og på Instagram-kontoen min legger jeg ut bilder av alle strikkeprosjektene mine og det som inspirerer meg. Jeg lærte å strikke for to og et…
View Post