Hvordan plukke opp masker på vrangen

Total
0
Shares


Image: photo-1


Noen ganger når du strikker et plagg, vil det stå i mønsteret at du skal plukke opp masker for å fullføre plagget: Til å strikke hals, knappestolpe på en cardigan, ermer, eller til å skape spesielle effekter i stoffet. I en annen steg-for-steg forklaring viste vi deg hvordan du plukker opp masker rett på rettsiden av arbeidet ditt, men hva skjer dersom du må plukke opp masker på vrangsiden, og dermed plukke opp vrang masker? La oss se hvordan det gjøres!

Image: photo-2


Til denne forklaringen har vi brukt 8 mm strikkepinner og et nøste med vårt fine ullgarn The Meriwool.

Før du starter på denne steg-for-steg forklaringen trenger du bare å vite hvordan du strikker vrang masker[KO1] .

Image: photo-3


Det første vi skal gjøre er å legge prosjektet flatt med vrangsiden opp, slik at vi vet hvor vi skal begynne.

Image: photo-4


Vi skal plukke opp masker langs siden av prosjektet vårt, mens vi hele tiden har vrangsiden mot oss.

Image: photo-5


Steg 1

Bruk strikkepinnen til å plukke opp den første masken, stikk strikkepinnen fra baksiden og frem, på samme måte som om du skulle strikke en vrang maske. Sørg for at du plukker opp begge trådene av masken.

Image: photo-6


Steg 2

Videre legger du tråden rundt strikkepinnen, på samme måte som om du skulle strikke en vrang maske.

Image: photo-7


Steg 3

Når du har tråden rundt strikkepinnen, drar du den gjennom slik som vist på bildet over. Du har nå plukket opp din første maske.

Image: photo-8


Gjenta steg 1, 2, og 3 for det antallet masker du trenger.

Image: photo-9


Sørg for at du plukker opp maskene så jevnt som mulig. I vårt eksempel har vi plukket opp 1 maske per 2 omganger, men du må følge instruksjonene i mønsteret ditt siden denne avstanden kan variere fra prosjekt til prosjekt.  

Image: photo-10


Når du er ferdig med å plukke opp antall nødvendige masker oppgitt i mønsteret, kan du fortsette å strikke vanlig.

Image: photo-11


Vi håper at du likte denne steg-for-steg forklaringen og at du kommer til å få god bruk for den til å skape ulike effekter og fullføre prosjektene dine. Vi vil gjerne se hvordan du bruker teknikken! Del prosjektene dine med oss på sosiale medier ved å bruke hashtaggen #weareknitters. Sees neste gang!


 [KO1]From what I could see, the link in the English versión did not work. I assume I have chosen the right youtube-link? Please double check.


You May Also Like

Hvordan legge opp i vrangbord

Hei, jeg heter Anika @annidestages, og på Instagram-kontoen min legger jeg ut bilder av alle strikkeprosjektene mine og det som inspirerer meg. Jeg lærte å strikke for to og et…
View Post