Hvordan plukke opp masker

Total
0
Shares

Hei!

Noen ganger må vi plukke opp masker for å fortsette å strikke hals eller ermer. Men hvordan kan vi få til dette dersom vi bevisst ikke har latt maskene stå igjen uten å bli strikket? Åh, ikke bekymre deg, det er skikkelig enkelt!

Du kan alltid plukke opp masker på hvilken som helst side av prosjektet ditt. Alt du trenger er en strikkepinne og det garnet du ønsker å strikke maskene som du plukker opp i. Her har vi forberedt alt vi trenger for å vise deg hvordan det gjøres: En 15 mm strikkepinne og The Wool garnet (Ull) i fargene turkis og fiolett.

Vi skal nå plukke opp masker fra en av sidene på prøvelappen vår. For å kunne gjøre dette vil vi utnytte luftrommene som har blitt til i den ene enden av lappen. Hvis du kikker godt etter på bildet vil du se hullene der du skal stikke strikkepinnen klart og tydelig:

Når du stikker inn strikkepinnen er det ekstremt viktig at du stikker igjennom slik at du har begge trådene som danner en maske på samme side av pinnen, altså hele «V’en» av en maske. Du kan se hvordan det er to tråder på pinnen på bildet over.

La oss nå se hvordan du plukker opp disse maskene!

Start helt til høyre på lappen, slik at du har rettsiden opp mot deg. Stikk strikkepinnen ned i hullet ved den første masken, og legg tråden som du skal bruke til å ta opp nye masker rundt fingeren din, og rundt pinnen. (Her har vi brukt to kontrast farger slik at det blir enklere å se hvordan det gjøres, men du kan selvfølgelig bruke garn i samme farge.) Den korte enden av tråden må plasseres under strikkepinnen, og enden som kommer direkte fra nøstet må plasseres over strikkepinnen slik at du kan fortsette å plukke opp masker fra tråden.

Videre trekker du opp strikkepinnen, som har tråden liggende rundt seg, ut av hullet, og der har du din første maske.

Følg de samme stegene langsmed hele kanten av lappen frem til du har plukket opp antall nødvendige masker. Husk at du alltid skal stikke pinnen gjennom begge trådene, legg den nye tråden rundt pinnen og dra den ut med den nye masken som er dannet på pinnen.

Når du er ferdig skal det, mer eller mindre, se ut som vist på bildet under:

Det er svært viktig at du følger nøye med når du plukker opp masker slik at du ikke hopper over noen mellomrom, og slik at maskene blir jevnt fordelt.

Men vent litt, plukke opp masker er ikke bare viktig for å kunne strikke hals eller ermer! Du kan også bruke denne teknikken til å kombinere masker som skal gå i ulike retninger for å danne skikkelig kule effekter.

 

Du kan dele dine prosjekter med oss på Instagram med hashtag #weareknitters!

 

You May Also Like