TIPS FOR Å LEGGE OPP MANGE MASKER

 

Må jeg legge opp 100 masker? Ah! Nei! 250 masker!!! Det gjør at jeg vil gi opp før jeg engang har startet. Jeg kommer helt sikkert bare til å miste tellingen og må begynne på ny igjen, og igjen. Det må finnes en bedre måte.

 

Ja, det gjør det, og nå skal vi vise deg en enkel og praktisk måte å legge opp masker på. Selv om vi ønsker å strikke uforstyrret på et prosjekt, vil det alltid være forstyrrelser, telefonen, TVen, noen hjemme som spør deg om noe… Men nå trenger du ikke bekymre deg lengre, med denne teknikken kan du legge opp masker uten å måtte starte på ny for å telle maskene dine igjen og igjen.

 

For å begynne må du regne ut hvor mye garn du kommer til å trenge. Når du må legge opp så mange masker, og på toppen av det hele feilberegner hvor mye garn du trenger, noe som gjør at du må starte på ny igjen, ja.. da kan du bli sprø. Så, ta garnet og surr det generøst rundt strikkepinnen din, 10 ganger, 20 ganger, 50 ganger, etc.

 

Alt=første steg for å legge opp mange masker

 

 

Dette er et eksempel for å hjelpe deg å beregne hvor mye garn du trenger. Løsne opp tråden som du surret rundt pinnen, og bruk denne tråden til å estimere mengden garn du trenger. Med andre ord, bruk denne lengden med tråd til å legge opp masker til prosjektet. Må du legge opp 100 masker? Da surrer du garn rundt strikkepinnen 25 ganger, løsne opp tråden og dette vil være mengden garn du vil trenge. Ved å bruke denne lengden med garn, mål opp 4 like lengder. Når du har gjort det kan du begynne å legge opp masker. Sørg for at du alltid legger til litt ekstra slik at du har en liten del av tråden hengende løst når du legger opp maskene.

 

Alt=andre steg for å legge opp mange masker

 

 

Når du begynner å legge opp må du telle maskene, og det er svært lett å miste tellingen og du må starte på ny igjen. Et svært praktisk tips er å plassere maskemarkører mens du legger opp slik at du ikke trenger å holde tellingen. Du kan for eksempel plassere en maskemarkør på hver 10ende maske, eller for hver 20ende maske… Velg et tall som er lett for deg å huske, og som er et multippel av totalt antall masker som du må legge opp.

 

Alt=andre steg for å legge opp mange masker

 

 

Nå kan du starte på prosjektet ditt uten å bekymre deg for å bli forstyrret, eller for at telefonen skal ringe, og du kan til og med ta deg en liten spisepause. Husk å dele prosessen din med oss på sosiale medier ved å bruke hashtag #weareknitters.