Hvordan feste tråder mens du strikker

 

Nå skal vi vise deg hvordan du kan du kan feste trådene dine – mens du strikker.

Noen veiledninger foreslår at du strikker inn begge trådene sammen over to eller tre masker. Men dette kan føre til at prosjektet blir stygt siden denne måten ofte vil gjøre at det blir tjukt og bulkete der du strikker inn trådene, og dersom du skal introdusere en ny farge, kan fargeendringen bli veldig synlig.

 

Med teknikken vi skal vise deg nå derimot, vil du se at det ikke blir noen spor etter avsluttede tråder, prosjektet ditt vil fortsatt se like fint ut, og rettsiden av prosjektet ditt fremstår som om det ikke har blitt tatt i bruk noen teknikk i det hele tatt.

 

For denne veiledningen har vi strikket noen omganger i en farge, og noen omganger i en kontrastfarge. Som du kan se fra bildene, kan du ikke se hvor selve fargeendringen har tatt plass. Nå skal vi se hvordan vi gjør det.

 

  1. Vi må holde den enden av tråden som vi er ferdig med – i dette tilfellet; den grå tråden – til venstre, sammen med den korte enden av den nye tråden som vi skal begynne å strikke med – i dette tilfellet; den rosa tråden. Enden med selve nøstet av det garnet du skal strikke videre med legger du mot høyre. – Altså; alt som du vil skjule skal du holde til venstre.

 

 

  1. Vi strikker den første masken som normalt.

 

 

  1. Vi fører strikkepinnen inn i neste maske som normalt, men før du tar masken av strikkepinnen, legger vi begge de korte trå-endene som vi skal feste, over pinnene, se bildet.

 

 

  1. Nå legger vi tråden som vi skal strikke med rundt pinnen som normalt. Og sørger samtidig hele tiden for å ha trådene vi skal feste på oppsiden av pinnene.

 

 

  1. Vi fører så de to trådene som du skal feste til baksiden av arbeidet, og så fullfører vi masken.

 

  1. Vi strikker den neste masken som normalt.

 

 

Du må repetere disse stegene for omtrent 7 masker, det vil si; 3 vanlige masker som blir etterfulgt av 1 maske der du gjemmer trådene, og avslutt med 1 vanlig maske.

 

Trikset, som du vil se, er å plassere trådene til framsiden av prosjektet ditt og holde dem der mens du utfører masken, for så å føre disse trådene til baksiden av prosjektet ditt sammen med masken du strikker.

 

Det kan høres litt komplisert ut, men du trenger bare å gjøre det for 3 eller 4 masker, så vær tålmodig, det er enkelt.

 

Med denne teknikken, som du kan se på bildet av vrangsiden til prosjektet vårt, er trådene godt gjemt, og nå trenger du bare å klippe av endene på trådene etter den siste masken.

 

 

Når du skal gjemme masker når du strikker rillestrikk, eller en annen reversibel mønstertype, er det viktig at du alltid gjemmer alle trådene på samme vrangside. Det gjør at alle bulker vil være på samme side. Dette fører videre til at plagget ditt ikke lenger vil være reversibelt, men det vil ha en perfekt rettside.

 

Du kan bruke denne teknikken for større fargeendringer, til «fargeblokker», «intarsia», eller når du strikker striper.