Hvordan montere ermer


Image: photo-1


Opp med hånden om du noen gang har strikket ferdig et prosjekt, den nye favorittgenseren, den som har stått på strikkelisten lenge, for å så la den bli liggende på vent på ubestemt tid, i påvente av montering? Utrolig irriterende, ikke sant? Dessuten er du usikker på hvordan du skal montere den slik at resultatet blir finest mulig. I denne steg-for-steg beskrivelsen, vil vi vise deg hvordan du monterer ermer med et nydelig resultat.

Image: photo-2


I denne steg-for-steg beskrivelsen har vi brukt en butt broderinål, og et nøste av vårt Petite Wool.

La oss begynne!

Image: photo-3


Før du begynner å sy, plasser bolen og ermene med rettsiden opp, mot deg.

Image: photo-4


Finn midten av ermet, og plasser en maskemarkør der. Dette er midtmasken hvor vi begynner å sy: først fra midten til venstre, så fra midten til høyre, i to deler.

Husk at midten på ermet skal treffe langs midten av skulderen, eller skuldersømmen, om plagget ditt har det.

Nå, tre nålen og begynn å sy. Vi anbefaler at du bruker en lang tråd, og lar en lang nok lengde være igjen, slik at du har nok til å sy fra midten av ermet, ned til den andre siden også. Vi har laget en video, slik at det er lettere å se hvordan man skal montere ermene.

Som du kan se, er det ganske lett å montere ermer. Man må bare være oppmerksom på noen få detaljer:

– Begynn med ermet, før inn nålen fra baksiden ut mot forsiden av midtmasken, hvor vi plasserte maskemarkøren.

– Så, før inn nålen i den første omgangen av bolen, og før den ut igjen i den andre omgangen.

– Gå tilbake til ermet, og før inn nålen i den samme masken som du kom ut fra, fra forsiden til baksiden, og før den ut i neste maske. Når du har gjort dette, vil du se at du har laget en ”V”.

– Nå, gå til bolen av genseren og før nålen gjennom den siste omgangen du sydde. I stedet for å føre nålen ut gjennom den neste omgangen, hopp over en omgang, som vist på dette bildet:

Image: photo-5


– Gå tilbake til ermet, og før nålen inn i den samme masken som sist, og før den ut igjen i den neste masken.

Gjenta disse stegene til du har montert halve ermet. Gjenta de samme stegene fra midten av ermet, ned til den andre siden, med den andre lengden av tråden.

Image: photo-6


Og der har du ditt perfekte sydde erme 🙂

Vi håper denne steg-for-steg beskrivelsen gjør monteringen av ermer lettere, og ikke minst gøyere. Vis oss gjerne resultat ditt på sosiale medier, med emneknaggen #weareknitters. Vi sees neste gang, strikkere!