Hvordan blokke strikkede plagg

30 Januar, 2015 Edit

Hei strikkere!

Lær hvordan du kan gi form til ditt WAK plagg. Blokking er enkelt, og resultatene vil bli endelige.

Å blokke ett strikket plagg betyr at du strekker plagget for å gi det perfekt form og å utjevne spenningen på alle masker og omganger. Dermed, plagget vil bli homogent. Videre, vil ikke kantene vri seg og bli mer nydelig.

Det er en ganske lang prosess, og noen ganger komplisert, men det er verdt det!

Du kan blokke før og etter du syr sammen prosjektet. Hvis du gjør det før, kan det gjøre det enklere å montere prosjektet. Sømmen vil bli flat og du kan få en bedre idé om den endelige størrelsen på plagget ditt.

Du trenger et målebånd, knappenåler, en beholder på samme størrelse som plagget ditt, håndduker og en puteformet overflate hvor du kan feste plagget.

Det er forskjellige blokketeknikker. Vi foreslår at du sjekker vaskeanvisningene på garnet ditt, fordi hvert fiber trenger spesifikk omsorg. Men vi er sikker på at du finner den beste teknikken uansett.

Velg ditt favorittgarn på vår nettside – ull eller bomull … og la oss strikke!

 

Våt blokking:

  1. Legg plagget i varmt vann i omtrent 15 minutter – du kan tilsette litt tøymykner hvis du vil. Skyll med kaldt vann.
  2. Bruk håndduker for å tørke plagget.
  3. Strekk plagget på en puteformet overflate til du oppnår målene oppgitt i mønsteret, med hjelp av knappenåler og målebånd.
  4. La det tørke helt.

«Våt blokking er indikert for syntetiske fibre og noen naturlige fiber, men vi anbefaler ikke denne teknikken til ull, fordi det kan toves.

Anbefalt for å blokke ferdige plagg.

Damp blokking:

  1. Fukt plagget, bare damp det litt. Ikke legg det i vann.
  2. Strekk plagget på en puteformet overflate og fest med knappenåler etter målene angitt i mønsteret. Dekk med et fuktig håndkle.
  3. Med et strykejern, aktiver dampfunksjonen, omtrent 3 cm unna. Du må ikke stryke plagget, bare trykk forsiktig. Vær forsiktig med hendene dine, du arbeider med varm damp! Fibrenes reaksjon er at de «slapper av» med varme, så du vil oppnå ønsket form.

*Damp blokking er anbefalt for bomull, fordi du kan enkelt misforme det med vann. Det er også anbefalt for å blokke deler av et plagg før du syr det sammen, fordi det vil være flatt og enklere å montere.

Spray blokking

  1. Strekk plagget og damp det med varmt vann fra en sprayflaske og fest plagget med knappenåler til du oppnår ønsket form.
  2. La det tørke helt.

*Spray blokking er anbefalt for lette plagg som ikke trekker til seg mye vann.

Det er bedre å øve på disse teknikkene før du bruker dem på et endelig plagg.

Ta bilder av blokkeprosessen og dine personlige tips, og del dem med alle våre strikkere på Instagram, og bruk hashtaggen #weareknitters