Hook Nook: Inspirasjonen

Hvem er du, Jessica aka Hook Nook?

Du godeste. Det er desidert et godt spørsmål. La oss se, jeg er mor til to unger, en kone til en absolutt fantastisk tattoo artist. Jeg elsker kaffi, rødvind, muffins, være hjemme hele dagen i pysjamas, leke med nøster og shoppe. Jeg elsker virkelig, virkelig, VIRKELIG klær. Kanskje det er derfor jeg elsker å strikke! Jeg har elsket å lage ting hele live mitt. Men, jeg lærte ikke å hekle før 2011 når vi først hadde vårt første barn. Jeg lærte meg selv gjennom YouTube videoer, men det tok litt tid, og jeg elsker det absolutt nå! Litt videre i veien (ca. 7 år siden), er jeg absolutt glad at jeg fortsatte å utfordre meg selv. Dette er definitivt noe som forandret livet mitt!
Hva motiverte deg til å lage “The Hook Nook”?

Siden jeg lærte meg å hekle, postet jeg bilder av prosjektene mine på Facebook slik at jeg kunne dele det med venner og familie. Da jeg vokste ferdighetene mine, begynte jeg å motta etterspørsler om å lage ting for folk. Da jeg innså hvor mye hype som skjedde rundt dette, bestemte jeg meg for å lage en forretning ut av dette ved å bli mer organisert og profesjonell. Etter noen måneder med en facebook side, bestemte jeg meg for å åpne en Etsy butikk for å selge ferdige produkter.

 

Jeg elsker å dele det jeg lager med andre, og med noe som lager mening! Etter noen år i salg av ferdige produkter, bestemte jeg meg for å gå inn for mønster design og jeg likte det VIRKELIG godt. Jeg var aldri den som fulgte mønstre, om jeg ikke trengte det. Jeg elsker å være litt “gal” og lage ting, til og med når jeg forandrer design mens jeg lager et eksemplar. Jeg elsker å lage ting i detaljer i et prosjekt som er unikt, original og representerer meg. Siden Januar 2016 har jeg ikke solgt noen ferdige produkter som plagg og kun fokusert på mønster design. Jeg kan lage en ting om gangen (eller hvor mange ganger det tar for å fullføre et design), som er så fint fordi de gir meg tid til å lage mange nye ting.

 

Hva skaper lidenskapen din i hekling?

Vell, dette er veldig følelsesmessig for meg. Da jeg vokste opp hadde jeg mange mørke øyeblikk. Å føle meg motivert, kraftfull og stolt var ikke følelser jeg møtte ofte. Da jeg forstod hekling mer og mer etter jeg lærte meg selv, forstod jeg og følte meg mer verdifull. Jeg hadde den følelsen “jeg kan ikke gjøre det jeg tenker på / JEG KAN GJØRE ALLE TING JEG TENKER PÅ”. Å fullføre prosjekter, dele dem med folk, dele det på internett, å bli SETT som noen som har talent… Dette er ting som virkelig drev meg. Til slutt begynte jeg å tro på meg selv.

Desto mer jeg øvde, jo mer jobbet jeg, desto mer jeg presset meg til å bli bedre, desto mer så jeg hva mine ferdighet kunne gjøre, og ikke nokk med det, men jeg innså også hva jeg var verdt. Etter et liv med å se meg selv som likegyldig, var så utrolig.  Frem til idag har jeg klart å lage noe stort som ble internasjonalt som et varemerke.  Fordi jeg jobber så hardt, og gjør det jeg gjør, som også gjør  meg lykkelig, så gir jeg aldri opp på meg selv gjennom harde tider. Jeg har lidenskap for hekling fordi det er et av de instrumentene som brakte meg ut av mørkheten, til et liv hvor jeg idag lever som et speil av meg selv som reflekter av hva jeg vet er godt nokk for meg selv. Det er virkelig en utrolig gave.

Hvorfor samarbeidet du med WAK?

Hvorfor… Hvorfor ikke? Å ha en slik mulighet med å samarbeidet med et selskap på en større skala gir meg selvsagt mange muligheter og er desidert noen av mine stolteste øyeblikk i livet mitt. Å jobbe med et selskap som WAK er definitivt en mulighet for meg og WAK samtidig å bringe frem et samarbeid som (jeg tror) ikke har skjedd i historien før. Ved å jobbe med WAK på en kolleksjon er som en drøm. WAK sine garn er noe jeg elsker å hekle med, så det er ganske selvsagt hvor jeg valgte å jobbe med dem.

 

Denne muligheten er noe som er veldig stort for meg. Å være åpen med hekling er en stor sjanse for meg og fortelle at hekling er noe større og mer hip enn å bare være en “bestemor”. Hekling er fantastisk!. Så nydelig og velkjent som strikking og hekling her for verden, så er det fortsatt veldig “tradisjonelt”. Ved å forandre folk sine syn på dette, er desidert helt magiskt!

 

Hva var dine inspirasjoner bak design?

Min inspirasjon bak kolleksjonen var at jeg ville lage ting som passet godt med våren er i USA. Vi har kaldt klima hvor jeg bor, men fortsatt nydelig, vær som er som varme dager og kalde dager. Å legge inn nye forskjellige teksturer og former av design i strikking og hekling var ganske viktig for meg.

 

Å være i stand til å også innlemme forskjellige teksturer og detaljer for å gjøre designene feminine enda edgy var også viktig. Jeg elsket å utforske forskjellige masker og mønstre og former. Pima-bomullsgarnet muliggjør en så fin tekstur og gjorde det enkelt å lage slike flotte prosjekter! Jeg kan ha fullført hvert design for å være noe annerledes før begynnelsen, men igjen, går «skurk» er vanlig praksis og gir deg virkelig gode resultater!

 

Hvilke roller betydde sosiale medier for deg og merkevaren din? Tror du at du har et høyt engasjert fellesskap av kroketter / beslutningstakere?

Først av alt, ville jeg ikke ha en karriere innen sosiale medier uten Instagram. Instagram har spilt en STOR rolle i veksten av mitt merke og muligheter. Sosiale medier har vært det største puslespillet i forretningen min. Samfunnet jeg har vært rundt er ingenting annet en utrolig Jeg har aldri følt så støttet og motivert. Jeg har jobbet med mange talentfulle folk gjennom blogger, og andre kanaler ved å dele deres historier, mønstre, inspirasjon, kloke ord osv.  Ved å gjøre dette har jeg sett mer talent, mer engasjement og støtte. Folk føler at de vil bli inkludert, de ønsker å føle som om de tilhører. Alle gjør, ikke sant? Jeg ville også finne ut av dette. Hvis jeg kunne tilby denne herlige følelsen ved å bare dele arbeidet til de i samfunnet, kunne det lagt så mye resultater!

 

Engasjementet er ikke det typiske «liker», «kommentarer» eller «følger» (selv om det fortsatt er tydelig), men nå ser jeg mer engasjement i forholdene til dem rundt meg. Kobler til andre med folk de kanskje ikke har oppdaget ellers, og se nye samarbeid og partnerskap og drømmer blir oppfylt, det er bare fantastisk. Sosiale medier kan brukes til en slik positiv gevinst for alle involverte når du velger å dele kjærlighet og åpenhet. Jeg er så utover takknemlig for alle i dette samfunnet!