Hvordan hekle 3 masker sammen

I dette blogginnlegget lærer vi deg en ny teknikk; hvordan hekle tre masker sammen med staver. Vi har brukt Pima cotton garn og en 5mm. Heklenål, alt du må gjøre er å følge instruksjonene, så kan du hekle, ikke bare 3, men 2, 3 og 4, masker sammen for å få et trekantet mønster. Du kan også bruke det til å lage kronbladene til en blomst hvis du hekler 3 staver i samme maske.

Et av de fasinerende aspektene med hekling er at når du har lært det grunnleggende, så kan du bruke disse i nye kombinasjoner for å lage tekstur og design…. En av de vanligste slike kombinasjonene er å hekle 3 masker sammen med staver. I eksemplet bruker vi Pima cotton garn og en 5mm. Heklenål.

 

 

 

Tanken bak dette er at når du hekler masker sammen, så minker det totale antallet masker. Hvis du hekler mer enn to masker inn i samme maske vil du få en trekantet form som kan brukes som kronblader eller blonder på et plagg. Vi skal vise deg hvordan du gjør dette, slik at du kan bruke denne teknikken på dine egne prosjekter.

 

For å hekle tre masker sammen, legg tråden over heklenålen i et kast.

 

 

Sett inn heklenålen slik mønsteret viser. Kast og trekk gjennom. Du vil nå ha tre løkker rundt heklenålen.

 

 

*Hent tråden og trekk den gjennom de første to løkkene. *

 

Nå vil du ha to løkker på heklenålen.

 

Kast og sett inn heklenålen i neste maske, hent tråden og trekk gjennom. Du vil nå ha fire løkker på heklenålen.

 

Gjenta fra * til * til du har tre løkker på heklenålen.

 

 

Kast og sett heklenålen inn i neste maske, hent tråden og trekk gjennom. Du vil nå ha fem løkker på heklenålen.

 

 

Gjenta fra * til *. Du vil nå ha fire løkker på heklenålen.

 

 

Hent tråden og trekk den gjennom alle løkkene. Nå har du heklet tre masker sammen med staver.

 

 

 

Samme teknikk kan brukes til å hekle 2, 3, eller 4 masker sammen. Trikset er å hekle masken halvveis, og deretter hekel dem sammen som om de er en maske. Denne teknikken lager en trekantet form som kan være dekorativ når du tar ned mengden masker. Du kan også bruke denne teknikken til å lage kronblader i en blomst, men da hekler du alle tre stavene i samme maske.

 

 

 

 

Vi håper du har lært dette nå, og kan bruke det inn i dine egne prosjekter og kreasjoner. Ta masse bilder og legg dem ut med #weareknitters.