Hvordan strikke rundt og rundt ved å bruke den «magiske løkken»

 

Når du strikker på rundpinne har du en million muligheter. Hvis du er en strikker som ikke kan forestille deg et liv uten rundpinne, har du noen gang lurt på hvordan du kan bruke rundpinnen til å lage mindre plagg, når du ikke har nok masker til å komme 100% rundt pinnen? Da trenger du den teknikken vi skal vise deg nå… Vi skal vise deg hvordan du strikker med den «magiske løkken».

I dette eksemplet bruker vi en 8mm rundpinne og et nøste med Petite Wool.

Før du begynner må du kunne legge opp, strikke og strikke vrangt på en rundpinne.

Legg opp masker på rundpinnen slik du vanligvis gjør for å begynne. Vi anbefaler at du setter inn en markør (du har lært av oss hvordan garnrester kan gjøres om til fine markører) halvveis i omgangen slik at det blir lettere å dele maskene mellom nålens to ender. Når du har delt maskene kan du fjerne den ene markøren og bare beholde den som markerer begynnelsen på en ny omgang.

 

I videoen under beskriver vi hvordan du strikker mindre plagg med den “magiske Løkken”.

 

Det er normalt at det i begynnelsen, og særlig ved starten av hver omgang, vil oppstå små ujevnheter, og at maskene vil oppleves som forskjøvet, men det gir ingen grunn til bekymring. Dette er helt normalt og vil bli mindre fremtredende ettersom du strikker deg oppover. For å fjerne det helt, trekk maskene lengre ut på tuppen av pinnen før du strikker dem.

Vi håper du har hatt bruk for dette blogginnlegget og vi håper du vil øve deg på denne teknikken, den åpner opp for mange nye muligheter for deg og din rundpinne. Vi håper at du vil dele utviklingen din med oss ved å lase opp bildene dine på sosiale media med #weareknitters.