Hva å gjøre med rester av bomull heklet armbånd

Imagen: foto-1


Vi i We Are Knitters liker enkle og kjappe prosjekter der du bruker opp selv den minste tråden med garn. Garnrester skal ikke bli glemt; de har også sin plass og sine prosjekter. I dag skal vi lære deg hvordan du kan hekle armbånd slik at du kan redde disse restene, et prosjekt som ikke tar lang tid, det er perfekt for våren og det lar deg bruke opp de små mininøstene med bomullsgarn som du har spart på.

Imagen: foto-2


Til denne steg-for-steg-forklaringen har vi brukt: En 5 mm heklekrok, litt av vårt bomullsgarn Pima Cotton, knapper (tips til gjenbruk; finn knapper fra klær du ikke bruker lenger), sytråd, en synål, og en nål til å feste trådene med.

De eneste masketypene du må kunne for å fullføre dette prosjektet er: Luftmasker og Fastmasker.

Imagen: foto-3


Vi begynner med å lage 38 luftmasker, pluss 1 ekstra luftmaske for å kunne starte den første omgangen.

Imagen: foto-4


Omgang 1: 5 fastmasker. Husk at den ekstra luftmasken telles som den første masken, så du må stikke heklekroken i den tredje luftmasken fra heklekroken din. Deretter, lag 26 luftmasker, hopp over 26 masker, og hekle 6 fastmasker.

Imagen: foto-5


Omgang 2 og 3: 1 luftmaske, 5 fastmasker. Hopp over luftmaskebuen fra forrige omgang, 6 fastmasker i de siste 6 maskene fra forrige omgang.

Imagen: foto-6


Knapphull omgang: På denne omgangen skal vi lage knapphullet til armbåndet. For å gjøre dette: Lag 1 luftmaske, 2 fastmasker, 1 luftmaske, hopp over 1 maske, 2 fastmasker. Lag 26 luftmasker, hopp over luftmaskebuen, 6 fastmasker på slutten av omgangen.

OBS: Størrelsen på knappen vil avgjøre hvor stort du må lage knapphullet. Vi har laget det med en enkel luftmaske fordi bomullsgarnet er tjukt, og knappen vår er liten. Dersom du har en større knapp, lag 2 luftmasker, hopp over 2 masker, og avslutt med 1 fastmaske.

Imagen: foto-7


Gjenta omgangen 2 ganger til. Og nå har du armbåndet ditt.

Imagen: foto-8


Bruk en nål til å feste alle trådene.

Imagen: foto-9


Nå skal vi sy på knappen. For å vite akkurat hvor du skal plassere den slik at den vil passe sammen med knapphullet: Brett armbåndet slik som vist på bildet, med siden som har knapphullet på toppen av siden som er glatt. Når du har brettet det slik, før synålen gjennom knapphullet, for å indikere hvor du skal sy fast knappen.  

Imagen: foto-10


Lag noen små sting før du fører nålen gjennom knappen for å feste den godt.  

Imagen: foto-11


Sy på knappen.

Imagen: foto-12


Nå er du ferdig med armbåndet ditt!

Imagen: foto-13


Alt du trenger å gjøre nå er å repetere stegene dersom du vil lage flere armbånd 🙂

Vi håper du likte denne steg-for-steg-forklaringen, og at du vil vise oss de vårlige armbåndene dine på sosiale medier ved å bruke hashtaggen #weareknitters. Sees neste gang!