HVA KAN EN GJØRE MED RESTEGARN I BOMULL: FARGERIKE BORDBRIKKER

                                   Foto1

Har du noen gang kastet garnrester i en skuff etter å ha fullført et prosjekt, bare fordi du ikke vet hva du skal gjøre med disse garnrestene? Eller kanskje du har akkumulert en hel kurv full med hundrevis av tråder i ulike farger? Hvorfor ikke bruke dem opp ved å lage noe originalt?

Vi skal lage noen fine heklede bordbrikker som du kan bruke i hjemmet ditt, og som samtidig vil gi god plass i den skuffen din med alle garnrestene.

                                      Foto2

Til dette prosjektet har vi brukt:

Du bør kunne:

                                       foto3

Begynn med en magisk sirkel og hekle 12 staver i den, slik som vist på bildet. Når du har heklet de 12 maskene, lukk sirkelen med en kjedemaske.

                                        foto4

Omgang 1. Hekle 3 luftmasker. 1 stav i den første masken. 2 staver i hver maske fram til du er ferdig med omgangen. Lukk sirkelen med en kjedemaske.

Omgang 2. Hekle 3 luftmasker. *2 staver i den første masken, 1 stav i den neste masken*. Gjenta fra * til * fram til du er ferdig med omgangen. Lukk omgangen med en kjedemaske.                                                                           

                                       foto5

Omgang 3. Hekle 3 luftmasker.  *2 staver i den første masken, 1 stav i de neste 2 maskene*.  Gjenta fra * til * fram til du er ferdig med omgangen. Lukk omgangen med en kjedemaske, og vi er dermed ferdig med basen.

                                       foto6

For å lage sirklene konsentriske, stikk heklekroken inn i en av maskene på den første omgangen, plukk opp en tråd i en annen farge fra baksiden av arbeidet, og bruk heklekroken til å dra tråden igjennom til forsiden.

                                        foto7

Igjen, stikk heklekroken inn i den neste masken, dra tråden fra baksiden, og nå dra den gjennom den første masken, slik at du beholder den sirkulære formen til omgangen[KO2] .

                                         foto8

Klipp av tråden, og begynn den neste sirkelen på omgangen over, ved å bruke en ny farge. Det er enkelt, og du vil se at det er et lite mellomrom på toppen av hver maske på basen som du kan bruke til å veilede deg rundt. Gjenta stegene som beskrevet for den første sirkelen.

                                         foto7

Fortsett med å lage disse konsentriske sirklene til du har laget alle fire, – og det er hvordan det gjøres. Enkelt, ikke sant?

Nå er det din tur! Prøv å lag disse bordbrikkene, og gjerne tilpass dem slik du ønsker. Fortell oss hvordan du gjorde det ved å bruke #WeAreKnitters på sosiale medier.


 [NB: “Coasters” can be translated in two ways. “Bordbrikker” is more for plates and glasses. If the product should be more for pots and pans, translation should be: GRYTEUNDERLAG

 [After this sentence I think some information is missing..? Should it not say something about continuing until you’ve closed the circle..?