HVA KAN EN GJØRE MED RESTEGARN I BOMULL: FARGERIKE BORDBRIKKER

Total
0
Shares
                                                                      Foto1

Har du noen gang kastet garnrester i en skuff etter å ha fullført et prosjekt, bare fordi du ikke vet hva du skal gjøre med disse garnrestene? Eller kanskje du har akkumulert en hel kurv full med hundrevis av tråder i ulike farger? Hvorfor ikke bruke dem opp ved å lage noe originalt?

Vi skal lage noen fine heklede bordbrikker som du kan bruke i hjemmet ditt, og som samtidig vil gi god plass i den skuffen din med alle garnrestene.

                                                                            Foto2

Til dette prosjektet har vi brukt:

Du bør kunne:

                                                                              foto3

Begynn med en magisk sirkel og hekle 12 staver i den, slik som vist på bildet. Når du har heklet de 12 maskene, lukk sirkelen med en kjedemaske.

                                                                               foto4

Omgang 1. Hekle 3 luftmasker. 1 stav i den første masken. 2 staver i hver maske fram til du er ferdig med omgangen. Lukk sirkelen med en kjedemaske.

Omgang 2. Hekle 3 luftmasker. *2 staver i den første masken, 1 stav i den neste masken*. Gjenta fra * til * fram til du er ferdig med omgangen. Lukk omgangen med en kjedemaske.                                                                           

                                                                              foto5

Omgang 3. Hekle 3 luftmasker.  *2 staver i den første masken, 1 stav i de neste 2 maskene*.  Gjenta fra * til * fram til du er ferdig med omgangen. Lukk omgangen med en kjedemaske, og vi er dermed ferdig med basen.

                                                                              foto6

For å lage sirklene konsentriske, stikk heklekroken inn i en av maskene på den første omgangen, plukk opp en tråd i en annen farge fra baksiden av arbeidet, og bruk heklekroken til å dra tråden igjennom til forsiden.

                                                                                foto7

Igjen, stikk heklekroken inn i den neste masken, dra tråden fra baksiden, og nå dra den gjennom den første masken, slik at du beholder den sirkulære formen til omgangen[KO2] .

                                                                                 foto8

Klipp av tråden, og begynn den neste sirkelen på omgangen over, ved å bruke en ny farge. Det er enkelt, og du vil se at det er et lite mellomrom på toppen av hver maske på basen som du kan bruke til å veilede deg rundt. Gjenta stegene som beskrevet for den første sirkelen.

                                                                                  foto7

Fortsett med å lage disse konsentriske sirklene til du har laget alle fire, – og det er hvordan det gjøres. Enkelt, ikke sant?

Nå er det din tur! Prøv å lag disse bordbrikkene, og gjerne tilpass dem slik du ønsker. Fortell oss hvordan du gjorde det ved å bruke #WeAreKnitters på sosiale medier.


 [NB: “Coasters” can be translated in two ways. “Bordbrikker” is more for plates and glasses. If the product should be more for pots and pans, translation should be: GRYTEUNDERLAG

 [After this sentence I think some information is missing..? Should it not say something about continuing until you’ve closed the circle..?

You May Also Like

Weaving: Meet the maker

Weaving is WAK’s newest teachnique and it will not leave you indifferent. This technique will allow you to create unique tapestry in the easiest ways, you’ll be able to achieve…
View Post