Hvordan hekle 2×2-vrangbord

I denne bloggposten vil vi vise deg hvordan du hekler 2×2-vrangbord. Det er et grunnleggende, reversibelt mønster som du kan bruke til kanting på plaggene dine, og for luer, skjerf, vesker, etc. For å lage denne typen mønster vil vi kombinere hekling av opphøyde staver foran og bak. I denne demonstrasjonen bruker vi en 5mm heklekrok (størrelse 8), og bomullsgarnet vårt «Pima cotton».

 

 

 

2×2-vrangborden, som fungerer som et utgangspunkt for alle typer vrangborder (1×1, 3×3, 4×4, etc.), er grunnleggende innen hekling. Dette mønsteret har som særpreg at det er reversibelt og at det brukes til kanting på plagg, luer, skjerf, vesker, etc. Og nå skal vi vise deg denne hekle-versjonen som du kan bruke på sommerprosjektene dine. Kan du tenke deg til hvordan en slik kant vil ta seg ut på en heklet topp eller på ei strandveske?

 

 

I dette eksempelet har vi brukt en 5mm heklekrok  og bomullsgarnet vårt Pima cotton.

 

For å lære hvordan du hekler dette mønsteret, må du vite hvordan du gjør følgende teknikker:

  1. Luftmasker
  2. Staver

 

 

Dette mønsteret lages ved å hekle en kombinasjon av opphøyde staver foran og bak. For å lage denne typen mønster stikker vi ikke heklekroken gjennom toppen av forrige omgang, men vi stikker isteden heklekroken mellom stavene, slik som vist under:

 

 

 

 

Oppøyd stav heklet foran: Du må stikke heklekroken fra fremsiden og bak mellom stavene fra den første og andre masken, gå bak den andre staven, og før heklekroken ut til fremsiden igjen mellom den andre og tredje masken. Gjør et kast, og trekk tråden gjennom løkkene som om du hekler en vanlig stav.

 

 

 

Oppøyd stav heklet bak: Du må stikke heklekroken fra baksiden og frem mellom stavene fra den første og andre masken, gå foran den andre staven, og før deretter heklekroken til baksiden igjen mellom den andre og tredje masken. Gjør et kast, og trekk tråden gjennom løkkene som om du hekler en vanlig stav.

 

 

Nå skal vi se hvordan vi hekler en 2×2-vrangbord ved å kombinere masketypene som beskrevet over:

 

Omgang 1: Hekle hele omgangen med staver.

 

 

Omgang 2: Vi vil nå hekle ved å veksle mellom opphøyde staver foran og bak som følger: 2 opphøyde staver foran + 2 opphøyde staver bak. Husk at den grunnleggende kjeden av luftmasker må bestå av et multippel av 4 for en 2×2-vrangbord. Dersom du vil ha en bredere eller smalere vrangbord (1×1, 3×3, 4×4, 5×5, etc.) må den grunnleggende kjeden av luftmasker bestå av et multippel av 2, 6, 8, eller 10… og så videre. I slutten av omgangen må du huske å hekle 3 luftmasker for å starte neste omgang.

 

 

 

Omgang 3: Begynn med å hekle motsatt masketype i forhold til den siste masken fra forrige omgang. Dersom du sluttet forrige omgang med 2 opphøyde staver foran, begynn med 2 opphøyde staver bak. I slutten av omgangen må du huske å hekle 3 luftmasker for å starte neste omgang.

 

Gjenta omgang 2 og 3 frem til du når ønsket lengde.

 

 

 

Som du kan se er dette et enkelt mønster å lære, og avhengig av kombinasjonen av opphøyde staver foran og bak, vil vrangborden din bli bredere eller smalere med ulike resultat.

 

Som alltid, vi håper du vil dele kreativitetene dine med oss på Instagram ved å bruke hashtag #weareknitters. Vi gleder oss til å se hva du vil bruke denne vrangborden til.