Hvordan hekle rundt og rundt

 

 

Hvis du en gang har forelsket deg i de tradisjonelle bestemorsrutene, eller sett en nydelig heklet veske, enten på stranden eller på fjellet, eller heklede luer og hatter…. De følger alle samme grunnprinsipp, de hekles rundt og rundt. Følg med videre, så skal vi vise deg hvordan du kan få til det samme:

 

 

 

 

I dette eksemplet har vi brukt en 5mm heklenål og Pima Cotton.

 

Før du begynner bør du ha lært deg å hekle luftmasker, fastmasker og kjedemasker.

 

Det er to måter å hekle rundt på: Du kan avslutte hver omgang med kjedemaske(r), eller hekle i spiral. I dette eksemplet viser vi deg hvordan du hekler ved å avslutte hver omgang med kjedemaske(r).

 

  1. Lag en magisk sirkel og hekle maskene inni sirkelen slik mønsteret viser. I dette eksemplet hekler vi med fastmasker. Du kan se videoen: “How to crochet the magic circle” for å se en detaljert beskrivelse av hvordan du gjør dette.

 

  1. Lag en kjedemaske ved å sette heklenålen inn i den første fastmasken igjen når du ar heklet deg rundt. Denne kjedemasken avslutter omgangen. Når du hekler rundt og rundt jobber du alltid på rettsiden av arbeidet ditt. Du trenger ikke å snu arbeidet ditt når du begynner på en ny omgang, du begynner en ny omgang i samme maske som du avsluttet i forrige omgang.

 

  1. For å begynne en ny omgang hekler du det antallet luftmasker som tilsvarer høyden på den masketypen du bruker. Det vil si en luftmaske hvis du hekler fastmasker, tre luftmasker hvis du hekler staver etc…. I dette eksemplet bruker vi fastmasker, så da hekler du én luftmaske.

 

 

  1. Hekle alle masker og fordel økningene jevnt utover slik mønsteret viser. I vårt tilfelle øker vi med en maske i alle maskene i omgangen. Husk at luftmaskene du lager ved starten av hver omgang telles som en maske.

 

 

  1. Når du har heklet alle maskene i en omgang, avslutter du den med en kjedemaske inn i luftmasken(e) som startet forrige omgang.

 

 

De neste omgangene følger du stegene ovenfor: Start omgangen med luftmaske(r), følg økninger som mønsteret viser, og avslutt hver omgang med en kjedemaske og luftmaske(r).

 

 

Som du ser er det enkelt og morsomt å hekle rundt og rundt. Vi håper du vil dele din utvikling med oss og laste opp bilder på sosiale medier med #weareknitters.