Hvordan hekle opphøyd stav foran diagonalt


Image: photo-1


Hekling er full av overraskelser. Noen ganger kan vi skape nydelige mønstre ved hjelp av enkle variasjoner av grunnleggende masker. Det er det som hendte med dette teksturerte diagonale mønsteret som vi skal vise deg i denne steg for steg guiden: halvstaver og opphøyde staver på kryss og….nydelig tekstur!

Image: photo-2


I denne guiden brukte vi en størrelse 7 mm helekrok  og et nøste av vår fine ull, The Petite Wool.

Som vanlig, før vi starter, har vi en liste med masker vi skal bruke:

  • Halvstaver (Half double crochet).
  • Staver (Double crochet).
  • Opphøyd stav krysset foran: Opphøyd stav krysset foran er heklet på samme måte som vanlige staver, men med to forskjeller. Først, istedenfor å hekle i neste maske, hekler du i masken før, med andre ord, fin masken før den du akkurat heklet (en maske til høyre og nedenfor). Når du finner masken, istedenfor å stikke heklekroken inn i toppen av masken, som vanlig, før heklekroken rundt stammen (kroppen på masken) slik: Stikk heklekroken fra fram til bak på høyre side av stammen, og før den ut på venstre side av stammen fra bak til fram, slik at stammen er foran heklekroken. Legg tråden over heklekroken og dra garnet bak stammen. Fortsett å hekle en stav som vanlig. Hvis du ikke forstår det nå, trenger du ikke bekymre deg. Denne guiden har en video 😊
  • Hopp over masker: For å hoppe over en maske, ikke hekle i masken fra forrige omgang.
Image: photo-3


Det første vi skal gjøre er å lage en oppleggsomgang med et maskeantall delelig på 4 luftmasker.

Image: photo-4


Omgang 1: 2 luftmasker og deretter hekle halvstaver i hver maske.

Image: photo-5


Omgang 2: Gjenta omgang 1.

Image: photo-6


Omgang 3: 2 luftmasker, hekle 1 halvstav. Nå *hekle 1 opphøyd stav krysset foran, hopp over 1 maske, og hekle 3 halvstaver*. Gjenta fra * til * til det er 2 masker igjen. Hekle 1 opphøyd stav krysset foran, hopp over 1 maske, hekle en halvstav i siste maske.

Image: photo-7


Omgang 4: Gjenta omgang 1.

Image: photo-8


Omgang 5: 2 luftmasker, 3 halvstaver. *Hekle 1 opphøyd stav krysset foran, hopp over 1 maske, hekle 3 halvstaver*. Gjenta fra * til * til du har heklet hele omgangen.

Nå, gjenta omgang 3 til 6 for å lage prosjektet så langt som du ønsker 😊

Ønsker du å se hvordan du gjør dette steg for steg? Vi har lagd en video til deg slik at du forstår alle omgangene.

Vi håper at du liker dette raske og enkle mønsteret like mye som vi gledet oss over å lære det bort til deg. Som vanlig, håper vi at du deler prosjektene dine med oss på sosiale media og bruker hashtaggen #weareknitters. Til neste gang!