Hvordan hekle jasmin-mønster

 

Jasmin-mønsteret er ansett som et av de vanskeligste mønstrene i hekling. Kan du tro det? Det kan ikke vi. Du vil se at med vår steg for steg guide, vil det være kjempeenkelt for deg å hekle dette tykke, reversible mønsteret som perfekt vil komplementere tilbehøret ditt og andre høstprosjekter.

 

I denne guiden har vi brukt en 5 mm heklekrok og et nøste av The Meriwool i Akvamarin. Lyse farger er perfekt til dette mønsteret J

Før du starter, den eneste du trenger å vite hvordan du gjør er luftmasker (chain stitch) og fastmasker (single crochet).

Mønsteret består av flere «kronblad» som vi fester sammen på noen forskjellige måter. Nå skal vi lære deg å lage en av dem:

 1. Start med 2 luftmasker.

 1. Uten å flytte deg fra løkken heklekroken din er i, dra heklekroken opp for å forlenge løkken litt. Pass på at det ikke er for stramt, det vil gjøre de neste stegene mye enklere.

 1. Legg tråden over heklekroken.

 1. Stikk heklekroken inn i samme luftmaske, dra opp enda en tråd, som i bildet over.

 1. Dra garnet igjennom. Nå har du tre løkker på heklekroken.

Gjenta steg 3, 4 og 5 to ganger til, du vil da ha 7 løkker på heklekroken.

 1. Legg garnet over heklekroken igjen.

 1. Hold tråden du akkurat brukte under tommelen og pekefingeren. Hold den der, for nå skal den brukes til å lukke kronbladet.

 1. Dra garnet gjennom alle løkkene på heklekroken.

 1. Dra garnet gjennom løkken mellom dine venstre fingre og hekle en fastmaske: Dra garnet igjennom, legg garnet rundt heklekroken, dra garnet gjennom de to løkkene på heklekroken.

 1. Du har nå lukket kronbladet. For å lage den neste, alt du trenger å gjøre er å hekle enda en luftmaske og gjenta prosessen.

Fortsett å lag kronblader, én etter én, for å lage grunnomgangen til jasmin-mønsteret.

Første omgang lagd over grunnomgangen, består av blomster med tre kronblader. Slik lager du dem:

 1. Lag enda et kronblad, men ikke lukk det. Hekle i basen av forrige kronblad og lag enda et kronblad uten å lukke det.

 1. Igjen, hekle i basen av forrige kronblad, lag enda et kronblad uten å lukke det.

 1. Når du har totalt 3 kronblad som du ikke har lukket, dra en tråd gjennom alle løkkene på heklekroken for å lukke dem. Husk å klype tråden under tommelen og pekefingeren slik at du han hekle fastmasken og lukke alt.

Du har nå lagd første blomst.

Gjenta de siste tre stegene til du har fullført omgangen.

 

På slutten av omgangen, vil du ha et fritt kronblad som du ikke kan lage enda en blomst med. Dette kronbladet må festes til sin egen base til fastmasken fra siste blomst. Dette er hvordan du avslutter omgangen.

Fortsett med neste omgang.

 1. For å starte, lag enda et kronblad til første blomst, akkurat som du gjorde på forrige omgang…

 1. Når du har lagd første blomst, fortsett å hekle til du fullfører omgangen.

På denne omgangen vil du ikke ha et fritt kronblad. Fortsett å gjenta disse siste to stegene til du oppnår ønsket lengde.

 

Husk at trikset med dette mønsteret er å ikke lage løkkene for stramme. Dette vil gjøre at du kan dra garnet gjennom uten av heklekroken setter seg fast når du lukker blomsten eller kronbladet tilslutt 😊

Nå ser du at dette mønsteret er enkelt. Vi gleder oss til å se hvilke prosjekter du bruker dette mønsteret på og vi håper du vil dele prosjektene dine med oss på sosiale media og bruk hashtaggen #weareknitters.