Hvordan sy sammen heklede deler av et plagg med en synål

Total
0
Shares

Noen heklede plagg krever at vi må sy sammen ulike deler. I eksempelet under vil vi vise deg hvordan du syr sammen to deler som om de var sidesømmen i en topp heklet med staver. Garnet vi har brukt i eksempelet er mintfarget We Are Knitters Pima Cotton , en 5 mm heklenål og en synål.

Å sy sammen to deler er relativt lett. Du må kunne sy på et grunnleggende nivå. Det viktigste er å sette sammen delene slik at sømmen du har sydd forkles eller skjules slik at den går i ett med plagget. Vi skal vise deg 4 forskjellige teknikker for hvordan du kan sy sidene sammen.

  1. ATTERSTING: Legg kantene du skal sy sammen mot hverandre og lag små attersting. Du begynner med å stikke nålen gjennom begge stoffdelene. For å lage det første stinget, sett inn nålen ca. 1 cm fra kanten, neste steg er å sette inn nålen helt i kanten, 1 cm bakover» og trekk den gjennom begge delene. Så syr du fremover ca. 2 cm, og deretter 1 cm bakover, slik at du lager en linje med stingene som synes på rettsiden, sy så tett inntil den langsgående kanten som du klarer, for å unngå at sømmen blir for tykk. Når du er ferdig med å sy atterstingene kan du legge merke til at de blir skjult på vrangsiden.

 

  1. SKJULT SØM: Sy sammen sidene med en skjult søm. Legg sidene du skal sy sammen og sy på vrangsiden. Sy fra topp til bunn med små sikksakksting med annenhver maske fra høyre og venstre stoffdel, prøv å få tak i baksiden av maskene, slik at dine sting ikke blir synlige på rettsiden. Stingene vil bli synlige på vrangsiden.

 

 

  1. KRYSSESTING: Sy sidesømmene med denne varianten av kryssesting. Legg stoffdelene mot hverandre og lag stingene slik at de ikke synes på rettsiden. Ideen her, er at du kan variere med lange og korte sting.

  1. TUNGESTING: Sy denne sømmen ved å sette kantene sammen, og i stedet for et tradisjonelt tungesting, legger du sømmen langs oversiden av begge stoffdelene. Lag et lite sting, deretter et større sting, trekk nålen gjennom tråden i forrige sting, som vist i fotoserien.

I dette blogginnlegget har vi lært deg hvordan du syr sammen to stoffdeler, heklet med staver. Det er mange måter å gjøre dette på. VI har valgt ut 4 enkle metoder som gir et resultat som skjuler stingene godt i det endelige resultatet.

Prøv disse teknikkene på dine prosjekter og husk å ta bilder og laste dem opp på sosiale nettverk med #weareknitters

 

You May Also Like