Hvordan strikking pávirker barna váre

I dag vil vi vise deg hvilke gode verdier og fordeler strikking kan gi barna våre. Det er en aktivitet som hjelper barns finmotoriske og fysiske utvikling, den øker konsentrasjonsevnen og hjelper barna til å jobbe målrettet, alt dette lærer de gjennom å gjøre noe lystbetont!

 

We Are Knitters har, sammen med liliinthemoon , vært vertskap for et strikkeselskap for barn, og vi fikk hakeslipp av barnas evne til å forstå og ta til seg kunnskap, samt listen til å lære og å ha det moro og å gjøre striking til en lek. Vi hadde det veldig gøy sammen med dem, og vi er sikre på at dere vil ha det like gøy der hjemme! Klare? La oss komme i gang!

 

 

Sunt for den intellektuelle utviklingen?

Barn ser ikke strikking som en utfordring, de ser på det som en lek. Ikke nok med at de er klare for å lære, de har det også morsomt mens de strikker, som igjen gjør dem enklere å sosialisere og bli gode relasjonsbyggere med andre barn.

 

 

 

 

 

When knitting, kids exercise their motor coordination, learning to manage a lot of non-verbal information into a single act, from the texture of the fiber, its colors, the smell … to the handling of the needles, or the tension of the pattern or work. All this information will «force» them to concentrate and/or learn how to do it. Before you know it, the activity will reduce their stress and anxiety, giving them a sense of peace and wellbeing. After making it a habit, they will look for it in the not-too-distant future, making it into a hobby.

Additionally, knitting greatly improves their mathematical skills. Either knitting or crochet will build on their techniques in measuring, adding, multiplying, etc.

 

Barn trener sine finmotoriske evner når de strikker. De lærer å håndtere mye ikke-verbal informasjon inn i en enkelt handling, alt fra teksturen i garnet, fargene, lukten, ….til hånderingen av strikkepinner og fastheten i resultatet. All denne informasjonen «tvinger» dem til å konsentrere seg for å lære hvordan de må gjøre det. Og før du vet ordet av det vil strikkingen redusere stress og spenthet og gi dem en følelse av ro og velbehag. Når strikkingen blir en vane vil barna se frem til det og gradvis utvikle en hobby.

 

Strikking utfordrer barnas mattematikkunnskaper. De må måle, legge sammen, gange og så videre og vil stadig lære mer ettersom de strikker eller hekler.

 

 

 

Hvordan strikking utvikler i personligheten?

Et barn som strikker er et fornøyd barn, og vi vil vise deg hvorfor. Vi  fremhever barnas kreativitet når de får lov til å strikke. Det kan være så enkelt som å la dem delta i alle stadier i prosessen for å lage et bestemt plagg. Hvilket garn skal vi velge, hvilket mønster, strikketeknikk, eller hva slags plagg de vil lage. Bare gi dem noen få ledelinjer, og du vil garantert bli overrasket.

 

Strikking lærer bort gode verdier på en morsom måte som de vil ha god nytte av senere i livet, for eksempel tålmodighet, evne til å fullføre og engasjement. De vil kunne sette seg mål og forbede sin selvtillit ved å se et plagg de har leget helt selv.

Hvordan utvikles finmotorikken?

Når vi snakker om finmotorikk i strikking tenker vi på evnen til å håndtere små og kompliserte bevegelsesmønstre. Finmotorikken bruker vi mye i dagliglivet, for eksempel når vi spiser, kler på oss eller går oss en tur…

Strikking er en aktivitet som krever presisjon og god koordinasjon mellom øye og hånd.

Teknikken for å forstå samspillet mellom det vi ser og det vi gjør trenes allerede fra barndommen, hjernen utfordres til å håndtere informasjonen både fra hender og øyne og skape en handling.

Husk at vi elsker å se hva og hvordan du jobber med dine prosjekter. Ikke glem å tagge oss på sosiale medier med emneknaggen #weareknitters. Vi gleder oss tilå se hva du legger ut!

 

 

Å lære barn å strikke øker deres finmotoriske evner, mattekunnskaper, sosiale ferdigheter og gir ro og velbehag. Et barn som strikker er et lykkelig barn.