Hvordan strikke dobbeltsidig flettemønster

Total
0
Shares

 

 

I dag skal vi vise deg en teknikk som er like fin som den er underholdende. Det er et mønster som er laget ved fletteteknikken, og resulterer i et reversibelt mønster.

 

I dette eksempelet, har vi brukt det nye garnet, Meripaca, i fargen «mallow». Er det ikke nydelig? Du vil også trenge et par strikkepinner i riktig størrelse i forhold til det garnet du har valgt, og en flettepinne som du kan bruke til flettingen.

 

 

Det første du må vite når du skal strikke dobbeltsidig flettemønster er at du må legge opp et visst antall masker som er delelig med 12. Vi legger opp 36 masker. Du må også huske på at dette mønsteret bruker et multippel av 7 omganger.

 

*For dette bildet har vi repetert alle omgangene to ganger.

 

La oss begynne!

 

Legg opp et multippel av 12 +12 masker.

 

Omgang 1 og 5: *2 rett, 2 vrang og 2 rett*. Gjenta fra * til * ut omgangen.

 

Omgang 2 og alle partallsomganger: Strikk alle masker som de er — strikk rette masker rett og vrange masker vrang.

 

Omgang 3: 2 rett, 2 vrang og 2 rett. *Flytt 6 masker over på en flettepinne, og sett dem på vent foran arbeidet ditt. Strikk 2 rett, 2 vrang og 2 rett. Flytt maskene som du satt på vent tilbake på strikkepinnen din i venstre hånd. Strikk 2 rett, 2 vrang og 2 rett*. Gjenta fra * til * frem til det er 6 masker igjen. Strikk 2 rett, 2 vrang og 2 rett.

 

 

Omgang 7: *Flytt 6 masker over på en flettepinne, og sett dem på vent bak arbeidet ditt. Strikk 2 rett, 2 vrang og 2 rett. Flytt maskene som du satt på vent tilbake på strikkepinnen din i venstre hånd. Strikk 2 rett, 2 vrang og 2 rett*. Gjenta fra * til * ut omgangen.

 

 

Gjenta omgang 1 til 8 frem til du når ønsket lengde. Husk på at denne typen mønster er reversibelt, og resultatet vil bli veldig tykt.

 

You May Also Like