Hvordan strikke kontstrikk (Entrelac). Del 3: Andre omgang med ruter

 

Image: photo-1

La oss fortsette med den tredje delen i vår guide om hvordan strikke kontstrikk (Entrelac). Nå har du mest sannsynlig forstått teknikken, og forstått hvordan hver rute ser ut og hvordan stoffet tar form er veldig kult. Vi skal forklare hvordan du strikker den andre omgangen med ruter, denne omgangen er litt raskere enn den forrige, fordi; i alle fall i begynnelsen, er rutene strikket på samme måte.

Image: photo-2

I denne steg for steg forklaringen har vi brukt: 8 mm strikkepinner og et garnnøste av vår fine ull, The Meriwool.

Før du starter, se på denne listen med teknikker du bør kjenne til:

Husk at til denne demonstrasjonen bruker vi et maskeantall delelig på 6, men du kan ha så mange masker som du ønsker 🙂

Når du ser siste steg av del 2 om hvordan strikke kontstrikk (Entrelac) første omgang med ruter, ser strikkepinnene ut som i bildet under: Vrangsiden av arbeidet er mot deg, med en maske på strikkepinnen i høyre hånd etter å ha lagd venstre triangel, og resten av maskene er på strikkepinnen i venstre hånd. La oss fortsette herfra 😊

Image: photo-3

Første rute på omgangen

Bruk strikkepinnen i høyre hånd og plukk opp 5 masker vrangt langs siden av trianglet (1 maske på annenhver omgang). Snu arbeidet ditt.

Nå fortsetter vi å strikke slik:

Omgang 1 (rettsiden): 6 rett, snu arbeidet ditt.

Omgang 2 (vrangsiden): 5 vrang, strikk 2 masker vrangt sammen. Snu arbeidet ditt.

Gjenta omgang 1 og 2 til du er ferdig å strikke denne gruppen med masker, eller: Til det er ingen masker igjen å strikke i denne ruten.

Image: photo-4

Gjenværende ruter på omgangen

Når du er ferdig med denne delen, vil vi fortsette å strikke de gjenværende rutene på omgangen. De er strikket på samme måte som første rute, men istedenfor å plukke opp 5 masker langs siden av trianglet, plukker vi opp 6. I første rute plukker vi kun opp 5 masker fordi vi allerede hadde 1 maske på strikkepinnen. Du vil se dette i videoen og instruksjonene under.

 

Bruk strikkepinnen i høyre hånd og plukk opp 6 masker vrangt langs siden av trianglet (1 maske på annenhver omgang). Snu arbeidet ditt.

Omgang 1 (rettsiden): 6 rett, snu arbeidet ditt.

Omgang 2 (vrangsiden): 5 vrang, strikk 2 masker vrangt sammen. Snu arbeidet ditt.

Gjenta stegene over for å strikke det antallet ruter du trenger for å fullføre omgangen. I vårt

Image: photo-5

Vi håper du likte denne tredje delen om hvordan strikke kontstrikk (Entrelac): Det er kun ett steg igjen for å fullføre og vi elsker å se prosjektene dine hvor du bruker denne teknikken på sosiale media og bruk hashtaggen #weareknitters! Fram til neste gang!