Hvordan strikke fletter med hullmønster

Fletter er en teknikk som er inkludert i en hver god strikkers repertoar. Vi strikker dem på våre luer, skjerf, gensere, osv. I dag vil vi presentere en ny og søt versjon – en flette, ja, men dekorert med blonder som gir denne masketeknikken en spesiell vri.

I denne steg-for-steg beskrivelsen, bruker vi 5 mm strikkepinner, og et nøste av vårt Meripaca. Før du begynner, ta en titt på denne listen av teknikker som du bør kunne:

Når du er klar til å legge opp maskene for å strikke fletter med blonder, har du to valg. Hvis du vil ha et partallsantall av fletter, legg opp et antall masker delelig med 20, + 3. Hvis du vil ha et oddetallsantall av fletter, legg opp et antall masker delelig med 10, +3.

 

Rad 1 (rettsiden) * 3 vrang. 1 rett, kast, strikk 2 masker sammen, 1 vrang, OSL, kast, 1 rett *. Gjenta fra * til *, til det er 3 masker igjen – strikk 3 rett.

Rad 2 (vrangsiden) * 3 rett, 3 vrang, 1 rett, 3 vrang *. Gjenta fra * til *, til det er 3 masker igjen – strikk 3 rett.

Rad 3 (rettsiden) * 3 vrang.

Nå skal vi lage den første fletten. Først, plasser de neste 3 maskene på en flettepinne. Du kan også bruke en strikkepinne, blyant, sikkerhetsnål eller maskeholder. Hva som helst som holder maskene på vent, gjør nytten :-).

Legg maskene til vent på baksiden av arbeidet.

1 rett, OSL, kast, 1 rett.

Nå, sett maskene fra flettepinnen tilbake på venstre pinne.

Strikk dem på følgende måte: 1 rett, kast, strikk 2 masker sammen. Strikk så 3 vrang, 1 rett, kast, 2 masker sammen, 1 vrang, OSL, kast, og til slutt – 1 rett *. Gjenta fra * til *, til det er 3 masker igjen, og strikk dem vrang.

Du har nå strikket ferdig raden.

Rad 4 (vrangsiden): strikk som rad 2.

Rad 5 (rettsiden): strikk som rad 1.

Rad 6 (vrangsiden): strikk som rad 2.

Rad 7 (rettsiden): strikk som rad 1.

Rad 8 (vrangsiden): strikk som rad 2.

Rad 9 (rettsiden): * 3 vrang. Så, 1 rett, kast, strikk 2 masker sammen, 1 vrang, OSL, kast, 1 rett og 3 vrang. Nå skal vi gjenta den nye måten å lage en flette: sett de neste 3 maskene fra venstre pinne over på en flettepinne, og plasser dem bak arbeidet. 1 rett, OSL, kast, 1 rett. Nå, sett maskene fra flettepinnen tilbake på den venstre pinnen, og strikk dem på følgende måte: 1 rett, kast, strikk 2 masker sammen*. Gjenta fra * til *, til det er 3 masker igjen, og strikk dem vrang.

Rad 10 (vrangsiden): strikk som rad 2.

Rad 11 (rettsiden): strikk som rad 1.

Rad 12 (vrangsiden): strikk som rad 2.

Nå trenger du bare å repetere rad 1 til 12 for å fortsette å lage den fine blondefletten. Du kommer til å elske denne teknikken.

Som alltid, håper vi at du finner denne steg-for-steg beskrivelsen nyttig og inspirerende til ditt nye strikkeprosjekt. Vi vil gjerne se hva du tryller frem med pinnene, del resultatet med oss på sosiale medier med emneknaggen #weareknitters.