Hva kan man gjøre med restegarn: flettet skjerf


Imagen: foto-1


I en hver strikkers garnbeholdning er det alltid en forsamling av garnrester –det ekstra nøstet som ble til overs fra genseren, restene fra nøstet du brukte til å lage frynsene på et skjerf, eller det nøstet du bare måtte kjøpe fordi det var så fint. La oss være ærlig, denne garnsamlingen blir som regel liggende i esken på gjemmestedet sitt, for vi finner liksom aldri det perfekte prosjektet til å bruke det.

I dag vil vi vise deg en kul og original idé til kalde vinterdager –vi skal lage et flettet skjerf av restegarnet.

Imagen: foto-2


Finn frem alt garnet, kombiner liknende nyanser, og ikke glem å legg til en dose farge. Du kan bruke hvilken som helst garnkvalitet.

Imagen: foto-3


Du vil også trenge en saks og et målebånd.

Imagen: foto-4


Begynn med å måle og klippe tråder som du til slutt skal bruke til å lage fletten med. Hvor lange skal trådene være? Mål hvor langt du vil skjerfet skal være, og multipliser tallet med 1,75. Dette vil gi deg den totale lengden hver tråd bør være.

Imagen: foto-5


Begynn med å måle og klippe til trådene og sorter dem i 3 grupper. Husk at hver gruppe må inneholde samme antall trådlengder, slik at de blir like tykke.

Imagen: foto-6


Legg ut og del opp gruppene du har laget.

Imagen: foto-7

For å lage begynnelsen på fletten, lager vi en knute av de 3 gruppene med tråder. La

 det være igjen et stykke trådlengder på begynnelsen, til frynser på skjerfet.

Imagen: foto-8


Begynn å flette trådene, og pass på at de ikke legger seg dobbelt over hverandre. Du kan spørre noen om å holde enden på fletten, eller legge noe tungt over det, slik at det blir lettere å lage en jevn og fin flette.

Imagen: foto-9


Når du nærmer deg slutten av trådlengdene, lag en knute til, og du er ferdig!

Du har nå flettet et skjerf, et varmt og godt tilbehør som er raskt å lage. Vi har laget vårt allerede! Vi håper du vil dele ditt prosjekt med oss på sosiale medier, med emneknaggen #weareknitters.

Vi sees neste gang!