Hvordan strikke bølgemønster


foto 1

Vinteren er over! Nå er tiden inne for å tenke på de lette og luftige prosjektene for vår og sommer, så i dag vil vi presentere en enkel, men vakker mønsterteknikk. Bølgemønster er en teknikk som skaper en bølgeeffekt, ved hjelp av vanlig rettstrikk og lange masker.

Materiale:

foto 2

For symmetri, bør du legge opp et totalt maskeantall som kan divideres på 10 + 5 masker. Vi har, for eksempel, lagt opp 25 masker totalt.

Rad 1 og 2: strikk alle maskene rett.

Rad 3: *strikk 5 masker, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 2 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 3 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 4 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 3 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 2 ganger rundt pinnen*. Gjenta fra * til * til det er 5 masker igjen på pinnen. Strikk maskene rett.

Rad 4: strikk alle maskene rett, samtidig som kastene fra forrige pinne slippes.

Rad 5 og 6: strikk alle maskene rett.

Rad 7: *strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 2 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 3 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 4 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 3 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 2 ganger rundt pinnen, strikk 5 masker*. Gjenta fra * til * til det er 5 masker igjen. Strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 2 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 3 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 4 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 3 ganger rundt pinnen, strikk 1 maske hvor du snurrer tråden 2 ganger rundt pinnen.

Rad 8: strikk alle maskene rett, samtidig som kastene fra forrige pinne slippes.

Rad 9 og 10: strikk alle maskene rett.

Videre gjentar du rad 3 til 10. I vårt eksempel, har vi strikket to rader rettstrikk mellom hver mønsteromgang, men det er bare et forslag. Du kan selv varierer akkurat slik som du ønsker.

foto 3

Nå som du vet hvordan man strikker bølgemønster, kan du sette sammen mønsteret akkurat slik som du ønsker –lag bølgene større eller mindre, eller lag større avstand mellom hver bølge ved å øke maskeantallet eller antall rader.

Vi vil gjerne se dine prosjekt med denne dekorative mønsterteknikken på sosiale medier, bruk emneknaggen #WeAreKnitters.