Hvordan felle av med tre pinner

Denne metoden brukes for å felle av og fullføre to strikkede plagg som du vil sette sammen..

Det vil si at det blir både en felling og en søm.

I tillegg til at denne metoden å felle på blir tilnærmet usynlig, er det en fordel at sømmen blir sterk og holdbar og plagget ditt holder lengre.

FOTO 1
FOTO 2
FOTO 3

For å få sømmen på vrangsiden, legg de to plaggene du skal sette sammen med rettsidene mot hverandre som vist på bildet. Rettsidene skal vende mot hverandre og vrangsidene skal vende mot deg.

FOTO 4
FOTO 5
FOTO 6

Plasser strikkepinnene parallelt over arbeidet ditt og sett den tredje strikkepinnen i første maske på begge pinnene. Legg garnet som om du skal strikke rett og strikk de to maskene sammen. Ta masken av pinnen i venstre hånd akkurat som du ville gjort med en vanlig rettstrikket maske.

FOTO  7
FOTO  8

Gjenta en gang slik at du får to masker på den «ekstra» tredje strikkepinnen. Bruk en av strikkepinnene i venstre hånd til å løfte den ene masken over den andre, slik du vanligvis gjør når du feller av.

Gjenta disse stegene til det ikke er igjen flere masker.

FOTO 10
FOTO 11

Det er viktig å huske på at du bør ha samme antall masker på de to pinnene du skal felle av sammen, slik at det ikke blir rynker. Det kan også være lurt at den tredje strikkepinnen er en størrelse større enn de andre to siden det at du jobber med tre tråder samtidig kan gjøre at maskene blir for stramme.

Som du forstår gjør vi ikke noe annet enn å felle av masker på vanlig måte,vi bare henter dem fra to forskjellige deler..

Lett!

Nå har du lært en ny metode for å sette sammen deler til ditt neste plagg!