Hvordan gjemme trådene på en riktig måte (rillestrikking)

Total
0
Shares

I et av våre tidligere innlegg snakket vi om hvor viktig det er at du fester trådene dine på en riktig måte, da dette har stor påvirkning både på fullføringen av prosjektet ditt, samt hvor lenge prosjektet ditt vil vare. Vi har allerede sett hvordan det gjøres for glattstrikking, og i dag skal vi lære hvordan vi kan gjemme tråder for rillestrikking.

I dette eksempelet har vi brukt en bomullsgarn i to ulike farger slik at du enkelt kan følge instruksjonene.


  1. Dobbel maske

For å gjemme trådene på denne måten prøver vi å etterligne maskene som vi allerede har strikket. Følg rekkefølgen som vist ved bildene slik at du fører nålen riktig gjennom hver maske. Som du kan se blir resultatet så godt som usynlig, noe som betyr at du likegodt kan bruke denne teknikken på utsiden som på innsiden. Vi vil likevel alltid anbefale at du fester trådene på det som vil være vrangsiden av prosjektet ditt.

  1. Horisontalt

Introduser nålen din nedenfra og opp gjennom en av de øvre maskene på raden. Videre flytter du nålen til masken til venstre, og før så nålen ned gjennom masken i motsatt retning.

Gjenta disse stegene til du har fullført et par sting, og tråden din er skikkelig festet.

  1. Diagonalt

En alternativ måte å feste tråden på i rillestrikking er diagonalt. Dette er en veldig enkel og kjapp metode.

Før nålen diagonalt oppover samtidig som du alltid fører nålen inn i masken som ligger ved en 45° vinkel i raden over masken du allerede har ført nålen igjennom. Når du har tredd nålen gjennom noen masker, snur du nålen slik at den peker nedover i motsatt retning, og sørg for at du fører nålen gjennom de maskene som ligger rett ved siden av maskene du sydde igjennom på vei opp.

 

Nå vil du ikke kunne motstå noen prosjekter! Husk at vi alltid må sørge for å utføre de minste detaljer med nøyaktighet slik at prosjektene våre blir perfekte.

I dette eksempelet har vi brukt bomullsgarn i fargene naturlig og oransje, men du kan selvfølgelig bruke akkurat den fargen du ønsker sammen med dine 5mm trepinner.

 

Samme om du allerede er en ekspert, eller om du akkurat har begynt å strikke: Vi er alltid interessert i å se prosjektene dine. Du kan dele dem med oss gjennom Instagram ved å bruke hashtag #weareknitters.

 

You May Also Like