Hvordan sy ermer til bolen på en genser

Total
2
Shares

 

Vi vet at det er en utfordring å strikke sin første genser. Det er derfor våre strikkesett er designet for å gjøre det lettere, ved at vi tilpasser dem til ulike ferdighetsnivåer og med utallige designmuligheter.

Når du har strikket alle delene til et plagg er det på tide å sette det sammen, en ultimat utfordring. Det er viktig at du gjør det rett, slik at plagget ditt får et profesjonelt preg. Om du strikker din første genser, eller er en erfaren strikker, idag skal vi se på hvordan du syr en usynlig søm som fester ermene på bolen når du monterer en genser. Følg instruksjonen i denne videoen:

 

Når du har sydd sammen forstykke og bakstykke (du kan bruke denne sømtypen) er det på tide å sy på ermene.

Plukk opp det ene ermet og legg det ved siden av bolen og legger det med midten av ermet mot skuldersømmen. Vi skal sy mellom kanten på ermet og siden i bolen, så se nøye på videoen før vi går i gang. Er du klar? Tre nålen din med samme garn og farge som genseren er strikket i, så begynner vi ( i videoen har vi brukt en tråd med kontrastfarge, så du lettere kan se hvor du skal tre inn nålen din).

 

  1. Før inn nålen under enden av ermet fra baksiden mot fremsiden.
  2. Finn den vanrette tråden som skiller maske nummer 1 fra maske nummer 2 i bolen og sett nålen inn der, fra hvilken som helst side. Tråden din skal nå ligge bak den vanrette tråden mellom maskene.
  3. Før nålen tilbake inn i samme maske i ermet som du trakk den ut i punkt 1.

 

  1. Før nålen inn i den neste masken i ermet; vi skal jobbe oss gjennom alle de vanrette maskene i omgangen.

Fortsett å repetere de fire punkene over til hele ermet er sydd fast i bolen. Ikke stram garnet for mye mens du syr, da vil du ikke se om du gjør det riktig.

Når du har sydd fast ermet strammer du maskene med fingrene og nålen, og du vil se at de “forsvinner” inn i plagget og blir en del av det.

Nå gjenstår det bare å brette ermet og sy det sammen i underkant i tillegg til å sy sidesømmen i bolen!

As you can see in the video, in just a few simple steps, we’ve learned to join two knitted pieces together using an invisible stitch in two different directions.

Have you used this method before? Tell us about it in the comments!

Wanna show us your knitted WAK sweaters and other projects? Tag your photos on Instagram with @WeAreKnitters and #WeAreKnitters for your chance to be reposted on our feed!

 

You May Also Like