Hvordan strikke plagget ditt enda varmere med garnrester

Har du noen gang kjøpt, eller sett, sokker eller votter som er foret med ull? Disse er ofte laget ved en teknikk som tar i bruk rester av ull fra vevstoler. Vottene, sokkene eller luene strikkes, og så blir rester av ull felt inn for å gjøre plaggene enda varmere på innsiden.

 

Kunne du tenkt deg noen gode votter, eller noen andre varme plagg til vinteren? Denne teknikken er det veldig enkel, og med litt tykt garn fra We Are Knitters kan du lage votter, sokker, eller en lue, til du skal ut i snøen. Du kan bruke denne teknikken til hvilken som helst oppskrift. Vi har brukt kamgarn og garnrester fra et annet veldig tykt ullgarn.

 

Strikk i glattstrikk til du kommer til det punktet der du ønsker å begynne å legge inn ull. Stikk den høyre strikkepinnen din inn i omgangen rett under, og legg inn ulltråden (garnresten) ved å legge denne tråden rundt pinnen din, for så å dra pinnen med tråden opp gjennom masken.

 

Nå strikker du neste maske med kamgarnet som normalt, men pass på at du ikke mister masken med ulltråden fra strikkepinnen i høyre hånd.

 

Bruk så din venstre strikkepinne og løft masken av ulltråden (garnresten) over masken du akkurat strikket med kamgarnet, som om du skulle felle av, og stram til garnresten bakfra.

 

Fortsett med glattstrikking, og strikk inn garnrestene for hver fjerde, femte eller sjette maske på omgangene fra rettsiden. For vrangsiden strikker du alle maskene vrangt for alle omganger.

 

Dersom du har masse rester med tykt ullgarn fra We Are Knitters kan du også bruke ulike farger. Det er enklest dersom du klipper opp alle garnrestene før du begynner å strikke, slik at du kan strikke raskere når du først har kommet i gang. På innsiden av plagget ditt kan du frottere ullgarnet litt slik at det nesten toves litt, og plagget ditt vil føles enda varmere.