Heklede tøfler

Total
0
Shares

Det finnes ingen unnskyldning for å ikke hekle dette enkle plagget. Vet du hvordan du hekler fastmasker? Vet du hvordan du lager en magisk ring? Ikke! Her er linken til øvelsesvideoer på youtube. Nå kan du prøve deg på hvilket som helst mønster! Dette er et veldig enkelt mønster for heklede tøfler.

 

Du trenger ett og et halvt garnnøste og en weareknitters heklenål str. UK2.

 

 

 

  1. Start ved å hekle 6 fastmasker i den magiske ringen.
  2. Hekle omgang 1 til 5 med fastmasker gjennom bakre løkke, og husk å ta med økninger som beskrevet under:

 

Omgang 1: Øk med 1 for hver maske. Du vil ha totalt 12 masker når du er ferdig med omgangen. For å få et eget design hekler du maskene fra bakre løkke, på denne måten skaper du en linje rundt kanten av tøffelen.

 

Omgang 2: *Hekle 1 fastmaske gjennom bakre løkke, øk en gjennom bakre løkke*. Gjenta fra * til * til enden av omgangen. Du vil nå ha totalt 18 masker.

 

Omgang 3 og 4: Hekle fastmasker gjennom bakre løkke i hele omgangen.

 

Omgang 5: Hekle 1 fastmaske gjennom bakre løkke, Øk en maske, hekle resten av maskene i omgangen som fastmasker. Du vil nå ha totalt 19 masker.

 

 

  1. Hekle omgang 6 til 16 med appelsinskallmønster, det vil si:

 

Omgang 6 og alle andre gjenværende partallsomganger: *1 fastmaske, 1 stav*. Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

Omgang 7 og gjenværende oddetallsomganger: *1 stav i alle fastmasker i forrige omgang, 1 fastmaske i alle staver fra forrige omgang*. Gjenta fra * til * til enden av omgangen. Når du hekler slik vil teksturen i plagget minne om appelsinskall.

 

  1. For å lage hælen hekler du omgang 17 til 28 med fastmasker som beskrevet under:

Omgang 17 til 28: Siden dette er hælen skal du kun hekle 15 fastmasker, spar 4 masker som du ikke gjør noe med og hekle 1 ekstra luftmaske, snu arbeidet ditt.

 

 

  1. For å hekle neste del av foten må du lukke hælen du nettopp har heklet. Brett inn halve hælen og sy vrangsidene sammen med en kjedemaske uten å kutte av tråden. Hvis du vil kutte av tråden og sy sammen hælen, kan du fint gjøre det også. Kutt av tråden og fullfør med å feste den. Nå vil tøffelen begynne å ta form.

 

  1. For å hekle foten og gjøre tøffelen mer til en sokk, hekler du deg oppover i spiral fra hullet du nettopp har formet. Plukk opp 23 masker som beskrevet under:

 

Omgang 29: 1 kjedemaske I den første masken du ikke heklet i omgang 17. 1 fastmaske, 1 stav, 1 fastmaske, 1 stav. *Plukk opp 9 masker på den ene siden ved 1 kjedemaske og en fastmaske*. Plukk opp en maske ved sømmen i hælen og gjenta fra *til* til enden av omgangen. Da vil du ha plukket opp totalt 23 masker.

 

  1. Hekle omgang 30 og 40 med appelsinskallmønsteret.

 

 

  1. For å live opp tøflene dine kan du lage et par pompon-dusker til hver av dem, som du hekter i en flettet tråd som du kan legge rundt og dermed også holder tøflene godt på plass på foten.

 

 

Nå er tøflene dine ferdige. Eksemplet vi har brukt i oppskriften er til størrelse 38-39 hvis du bruker petite wool og str UK2 heklenål. Hvis du bruker en annen størrelse har vi laget en tabell under som hjelper deg på vei med å lage din egen størrelse. Tabellen viser sammenhengen med lengden på foten du vil hekle til i centimeter, og skostørrelse. Ved hjelp av tabellen kan du lage tøfler til venner og familie. Lykke til!

 

Sizes = cm

25 = 16,2

26 = 16,8

27 = 17,5

28 = 18

29 = 18,7

30 = 19,5

31 = 20

32 = 20,7

33 = 21,3

34 = 22

35 = 22,5

36 = 23,1

37 = 23,8

38 = 24,5

39 = 25,1

40 = 25,8

 

Husk å ta masse bilder mens du lager tøflene dine og del med #weareknitters.

You May Also Like

Hvordan hekle rundt og rundt

    Hvis du en gang har forelsket deg i de tradisjonelle bestemorsrutene, eller sett en nydelig heklet veske, enten på stranden eller på fjellet, eller heklede luer og hatter….…
View Post

Hvordan hekle 2×2-vrangbord

2×2-vrangborden, som fungerer som et utgangspunkt for alle typer vrangborder (1×1, 3×3, 4×4, etc.), er grunnleggende innen hekling. Dette mønsteret har som særpreg at det er reversibelt og at det…
View Post