Hvordan hekle bølgemønster i 2 farger

 

Du har helt sikkert sett massevis av tepper med disse bølgene! Vi foreslår at du prøver å lage et teppe med dette mønsteret når du har ei god lang helg foran deg. Mønsteret kalles et bølgemønster, og her har vi brukt 2 farger, men du kan bruke så mange farger som du bare ønsker. Det er et mønster som kan brukes til å lage så mangt. Du kan bruke det til å lage babytepper med noen fine pastellfarger, eller til noe mer moderne med skarpe og friske farger. Med dette mønsteret går det fort i svingene, og du vil beholde fokus helt til siste slutt.

 

Mønsteret uføres alltid over et multippel av 12 masker, samt at det alltid hekles 3 ekstra luftmasker.

Du kan bruke hvilket som helst garn, tykkelse og vekt spiller ingen rolle. Du bør kunne fastmasker, halvstaver, staver, dobbelstaver, og trippelstaver. Ikke bli bekymret dersom det er noen av disse teknikkene du ikke husker, du kan nemlig se videoguidene som du finner på hjemmesiden vår. Så du har absolutt ingen unnskyldning for å ikke starte med et teppe.

Vi begynner med å hekle en kjede med farge A, der vi hekler et multippel av 12 luftmasker pluss 3 ekstra masker. I dette eksempelet har vi heklet 24 + 3 luftmasker.  Vi starter med å hekle bølgen fra det nederste punktet av bølgen, og videre opp til bølgetoppen.

Omgang 1: Legg merke til at de 3 ekstra luftmaskene til sammen utgjør den aller første masken du hekler. Med farge A hekler du dermed din første fastmaske ved å stikke heklenålen din ned i den fjerde luftmasken i fra heklenålen din. *Hekle 2 fastmasker, 2 halvstaver, 2 staver, 2 dobbelstaver, 2 staver, 2 halvstaver*. Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

 

Omgang 2: Med farge B, hekle 5 luftmasker og så 1 trippelstav. *Hekle 2 staver, 2 halvstaver, 2 fastmasker, 2 halvstaver, 2 staver, 2 dobbelstaver*. Gjenta fra * til * frem til det gjenstår 11 masker. Hekle 2 staver, hekle 2 halvstaver, hekle 2 fastmasker, hekle 2 halvstaver, hekle 2 staver, hekle 1 trippelstav.

 

Omgang 3: Med farge B, gjenta omgang 2.

 

 

Omgang 4 og 5: Gjenta omgang 1.

 

 

Gjenta omgang 1 til 5 frem til du har nådd ønsket lengde. Utfordre deg selv til å lage tusen ulike kombinasjoner med det utstrakte fargeutvalget fra We Are Knitters! Og husk å bruk hashtag #weareknitters når du deler bildene dine på sosiale medier.