Hvordan hekle bestemorruter i form av bølger

Total
0
Shares

Alle som starter å hekle vet at en dag må de lage det essensielle bestemorteppet. Vi skal nå vise deg en annen variant av dette klassiske bestemormønsteret. Varianten vi skal vise deg er mye enklere fordi mønsteret hekles som rader istedenfor ruter. Du slipper dermed å montere sammen ruter, men du vil likevel beholde effekten av mønsteret. Et enkelt og søtt mønster. Med dette mønsteret vil teppet ditt vokse fort, og du kan bruke et tjukt eller et tynnere ullgarn, eventuelt et bomullsgarn til vår- og sommerdager. Du kan kombinere et lass med farger, eller beholde teppet ditt ensfarget. Tenk på alle mulighetene!

 

La oss begynne å hekle! Lag en kjede, alltid med en multippel av 18 masker, pluss 6 ekstra luftmasker. I dette eksempelet har vi brukt Meriwool i to ulike farger.

 

 

Omgang 1: Hekle 3 staver ned i den sjette luftmasken. *[Hopp over 2 luftmasker, og hekle 3 staver ned i den samme masken]. Gjenta fra [ til ] 1 gang til.

 

 

Hopp over 5 luftmasker, og hekle 3 staver ned i den sjette luftmasken. Gjenta fra [ til ] 1 gang til.

 

 

Hopp over 2 luftmasker. Hekle så følgende i den neste masken; først hekle 3 staver, deretter hekle 3 luftmasker, og hekle så 3 staver til*.

 

 

 

Gjenta fra * til * helt til enden av omgangen.

 

 

 

 

Omgang 2: Bytt farge, hekle 5 luftmasker. Hekle 3 staver ned i det neste hullet som har blitt dannet fra maskene i raden under. *[Hekle 3 staver ned i det neste hullet som dannes fra maskene i raden under]. Gjenta fra [ til ] 1 gang til. Hopp over det neste hullet, og gjenta så fra [ til ] 2 ganger til. Videre, i det neste hullet som dannes fra maskene i raden under; hekle 3 staver, hekle 3 luftmasker, og hekle 3 staver til*.

Gjenta fra * til * til enden av omgangen.

 

Gjenta omgang 2 frem til du har nådd ønsket lengde.

Nå kan du la fantasien løpe løpsk ved å bruke så mange farger du ønsker, og lag teppet akkurat så stort som du vil ha det. Husk å bruke hashtag #weareknitters når du deler bildene dine på sosiale medier.

You May Also Like

Hvordan hekle rundt og rundt

    Hvis du en gang har forelsket deg i de tradisjonelle bestemorsrutene, eller sett en nydelig heklet veske, enten på stranden eller på fjellet, eller heklede luer og hatter….…
View Post

Hvordan hekle 2×2-vrangbord

2×2-vrangborden, som fungerer som et utgangspunkt for alle typer vrangborder (1×1, 3×3, 4×4, etc.), er grunnleggende innen hekling. Dette mønsteret har som særpreg at det er reversibelt og at det…
View Post