Tips for hvordan vaske dine WE ARE KNITTERS ull- og bomullsklær

9 Juli, 2013 Edit

Hei strikkere!

I dag skal vi dele noen tips for hvordan vaske dine WE ARE KNITTERS ull- og bomullsklær. I tilfelle du ikke så dem, følger det med vaskeanvisninger på etiketten på hvert garnnøste.

Nedenfor forklarer vi betydningen av hvert symbol:

Kun håndvask:

Alle WE ARE KNITTERS klær bør håndvaskes med kaldt vann og en mild/pH nøytral såpe.

Denne typen såpe kan du finne nesten hvor som helst og er ofte merket med at den passer til ull. Det er veldig viktig at du bruker denne typen såpe fordi ditt endelige strikkeprosjekt er veldig delikat og harde vaskemiddel kan ødelegge fibrene. Mild såpe inneholder også elementer som kan hjelpe deg å oppnå bedre resultat på vasken.

Ikke bruk blekemiddel:

Aldri bruk blekemidler på dine We Are Knitters klær. Det er et veldig aggressivt produkt som kan føre til stor skade på plagget ditt for alltid. Våre spesielle farger vil aldri bli de samme igjen.

Ikke vri eller vri opp:

Når du håndvasker dine ull- eller bomullsplagg, vil de sannsynligvis absorbere store mengder vann. De fleste av oss vil tenke at ved å vri opp plagget kan vi framskynde tørkeprosessen.

Isteden bør du pakke inn plagget ditt i et håndkle som kan absorbere mesteparten av fuktigheten – vær forsiktig og ikke vri det strikkede plagget ditt. Hvis du velger å vri eller vri opp plagget, tar du risikoen av å permanent deformere det fra den originale formen.

 

Tørk flatt i skyggen:

Etter du har passet på at mesteparten av væsken har blitt trukket ut av plagget, legg det flatt til tørking i skyggen, slik at hverken fargene eller formen blir ødelagt.

Ikke bruk tørketrommel:

Tørketromler er vanligvis nyttige, men de er de største fiendene til dine strikkede plagg! Tørketromler bruker varm luft for å tørke klærne dine – som er bra for syntetiske stoffer som tåler høye temperaturen, men ikke dine favoritt ullplagg, som kan bli ødelagt av høye temperaturer. Hvis du legger dine ullplagg i tørketrommelen vil de krympe og muligens oppløses!

Elsk ullplaggene dine og hold dem ute av tørketrommelen.

 

Stryk plagget på lav temperatur:

Ull- og bomullsklær kan strykes, men du bør legge en klut mellom strykejernet og plagget ditt. Hvis du absolutt må stryke strikkeprosjektet, anbefaler vi at du bruker spray eller damp.

xoxo,

WAK Woolcare Team

Har du spørsmål om hvordan du skal ta vare på din favoritt WAK ull? Eller har du et favoritt tips for hvordan du sørger får at din ull er både ren og bevart? Kommenter under eller send en mail til info@weareknitters.com. God strikking!

Fullført en pakke nylige? Ikke glem å dele den med oss på vår Facebook side, eller på Instagram med hashtaggen #weareknitters for sjansen til å bli delt på vår Instagram Feed.