Hvordan hekle fl

 

Det fløyelsaktige stjernemønsteret er et heklemønster på middels nivå. Du må vite hvordan du lager luftmasker, fastmasker, dobbeltstaver, fremre stolpe dobbeltstaver*, skjellmasker** og hvordan hekle masker sammen i gruppe. Ikke bekymre deg dersom du ikke vet hvordan du gjør alle disse teknikkene, du kan se hvordan det gjøres på vår We are knitters YouTube kanal.

*Fremre stolpe dobbeltstav: Fremre stolpe dobbeltstav hekles som dobbeltstav, men istedenfor å stikke heklekroken inn i masken, skal du stikke heklekroken rundt «stolpen» («kroppen» av masken) som følger: Stikk heklekroken fra framsiden og bak slik at stolpen er foran heklekroken.

**4-maske-skjell: For å hekle et 4-maske-skjell, må du hekle 4 masker inn i samme maske. Med andre ord, hekle inn i samme maske 4 ganger.

**3-maske-skjell: For å hekle et 3-maske-skjell, må du hekle 3 masker inn i samme maske. Med andre ord, hekle inn i samme maske 3 ganger.

Mønsteret hekles over et multippel av 12 masker + 1 ekstra maske. Vi har brukt Meriwool i akvamarin og en 5 mm heklekrok.

Omgang 1: 4 luftmasker, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver inn i den femte luftmasken fra heklekroken din. *1 luftmaske, hopp over 5 luftmasker, hekle 1 fastmaske i den sjette luftmasken. 1 luftmaske, hopp over 5 luftmasker, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver, 3 luftmasker, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver i samme maske som forrige skjell*. Gjenta fra * til * frem til du har 12 masker igjen. 1 luftmaske, hopp over 5 luftmasker, hekle 1 fastmaske, 1 luftmaske, hekle et 4-maske-skjell med dobbeltstaver i den siste luftmasken.

 

Omgang 2: 1 luftmaske. *5 luftmasker, hekle 6 fremre stolpe dobbeltstaver sammen i en gruppe over de neste 6 dobbeltstavene fra forrige omgang. 5 luftmasker, hekle 1 fastmaske inn i luftmaskebuen formet av luftmaskene fra forrige omgang*. Gjenta fra * til * ut omgangen. Husk at den siste fastmasken i siste repetisjon hekles inn i den fjerde luftmasken av snumaskene fra forrige omgang.

 

 

Omgang 3: 1 luftmaske. *1 luftmaske, hopp over luftmaskebuen formet av luftmaskene fra forrige omgang, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver i neste maske. 3 luftmasker, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver i samme maske som forrige skjell. 1 luftmaske, hopp over luftmaskebuen formet av luftmaskene fra forrige omgang, hekle 1 fastmaske i fastmasken fra forrige omgang*. Gjenta fra * til * ut omgangen. Husk at den siste fastmasken hekles i snumaskene fra forrige omgang.

 

Omgang 4: 4 luftmasker. Hekle 3 fremre stolpe dobbeltstaver sammen i en gruppe over de neste 3 maskene. *5 luftmasker, hekle 1 fastmaske inn i luftmaskebuen formet av de 3 luftmaskene fra forrige omgang. 5 luftmasker, hekle 6 fremre stolpe dobbeltstaver sammen i en gruppe over de neste 6 dobbeltstavene*. Gjenta fra * til * frem til det er 1 skjell. 5 luftmasker, hekle 1 fastmaske inn i luftmaskebuen formet av de 3 luftmaskene fra forrige omgang. 5 luftmasker, hekle 3 fremre stolpe dobbeltstaver sammen i en gruppe over de neste 3 dobbeltstavene, hekle 1 dobbeltstav i snumaskene fra forrige omgang.

Omgang 5: 4 luftmasker, hekle et 3-maske-skjell i neste maske. *1 luftmaske, hopp over luftmaskebuen formet av de 5 luftmaskene fra forrige omgang, hekle 1 fastmaske i neste maske. 1 luftmaske, hopp over luftmaskebuen formet av de 5 luftmaskene fra forrige omgang, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver, 3 luftmasker, hekle et 3-maske-skjell med dobbeltstaver i samme maske som forrige skjell*. Gjenta fra * til * frem til det er 2 luftmaskebuer formet av luftmaskene fra forrige omgang. 1 luftmaske, hopp over luftmaskebuen formet av de 5 luftmaskene fra forrige omgang, hekle 1 fastmaske i neste maske, 1 luftmaske, hekle et 4-maske-skjell med dobbeltstaver i siste maske.

Gjenta omgang 2 til 5 frem til du når ønsket lengde.

 

 

Sørg for at du tar mange bilder og vis dem frem på sosiale medier ved å bruke hashtag #weareknitters.