Hva å gjøre med ullrester, dekorere julegaver

Imagen: foto-1

 

Alle strikkere har et garnlager, spesielt nå som julen nærmer seg, og vi planlegger gavene vi vil strikke. Etter hvert strikkeprosjekt samler det beryktede restegarnet seg opp, garn som vi iblant ikke kan bruke til andre prosjekter fordi det er for lite igjen, eller fordi fargen eller garnkvaliteten ikke er riktig. Så følg med, og la oss gi deg en enkel og praktisk idé til restegarnet ditt. Du kommer til å imponere alle denne julen.

Imagen: foto-2

 

I denne steg-for-steg beskrivelsen, har vi brukt restegarn fra våre garnkvaliteter, The Meripaca og The Meriwool.

Imagen: foto-3

 

Vi vil også bruke gaveesker og merkelapper, hamptråd for innpakning, og materiale for å lage merkelappene mer personlig. Hvis du ønsker å pakke inn eskene, kan du legge til silke- eller gavepapir til listen. På denne tiden av året kan du finne mange fine gavepapir i butikkene. På den annen side, hvis du ønsker å opprettholde den håndlagde følelsen, kan du la eskene være som de er.

Imagen: foto-4

 

La oss starte med å lage personlige merkelapper. Du kan bruke stempel, klistremerker, skrift … Gjør deg flid med arbeidet, og la det reflektere hvor mye mottakeren av gaven betyr for deg.

Imagen: foto-5

 

Lag dusker i forskjellige størrelser, farger og fasonger. Noe av det gøye med denne ideen er at du kan prøve deg frem med forskjellige størrelser og kombinasjoner. Hvis du ikke vet hvordan du lager dusker, kan du finne en trinn-for-trinn beskrivelse her. Pass på at tråden er lang nok til å knyte dusken før du klipper den.

Imagen: foto-6

 

Når du har lagt gaven din i esken, la oss gjøre esken litt mer personlig. Begynn med å surre hamptråden rundt. Du kan gjøre det i fire deler (som på bildet), eller i to. Lag en knute, og tre en av snorene gjennom merkelappen. Lag en ny knyte, så ikke merkelappen faller av.

Imagen: foto-7

 

Nå skal vi feste duskene: bruk snorene fra dusken, og knyt dem rundt hamptråden.

Imagen: foto-8

Når du har festet alle duskene, lag en ny knute med hamptråden, slik at duskene blir sentrert på esken, over merkelappen.

Imagen: foto-9

 

Nå har vi vår personlige gaveeske, med restegarn som vi ellers ikke ville fått brukt.

Vi håper denne steg-for-steg beskrivelsen har gitt deg inspirasjon til hvordan du kan pakke inn dine julegaver, og lage dem personlig. Del gjerne denne eller andre ideer for bruk av restegarn på sosiale medier, med emneknaggen #weareknitters 🙂