Hvordan hekle riller

Total
0
Shares

 

Image: photo-1

Dagene blir stadig kaldere, og det er tid for å finne frem dine varmeste ullgensere, så her kommer vi med en liten steg-for-steg forklaring for litt inspirasjon. Hvem har sagt at riller kun kan lages ved å bruke to pinner? Det er langt ifra sannheten. Med bare noen få WAK-nøster og en heklekrok vil du snart lage gensere i riller ved å hekle.

Image: photo-2

Til denne guiden har vi brukt: en 15 mm heklekrok og et nøste med vårt tjukke ullgarn

Før du begynner bør du vite hvordan du lager luftmasker og hvordan du hekler kjedemasker. La oss sette i gang!

Image: photo-3

For å hekle denne masketypen kan du hekle så mange luftmasker du bare ønsker og/eller trenger.

Image: photo-4

 

Omgang 1: Hekle hele omgangen med kjedemasker. Ved slutten av omgangen hekle 1 luftmaske.

Image: photo-5

Nå skal du snu arbeidet ditt. Se på toppen av arbeidet ditt.

Image: photo-6

Omgang 2: Vi skal hekle denne omgangen med kjedemasker (slik som forrige omgang), men denne gang skal vi stikke heklekroken kun gjennom den fremre løkken av masken.

Image: photo-7

Ved slutten av omgangen skal vi hekle 1 luftmaske.

Image: photo-8

Omgang 3: Vi skal hekle denne omgangen med kjedemasker også. Men denne gang skal vi stikke heklekroken kun gjennom den bakre løkken av masken.

Image: photo-9

Ved slutten av omgangen skal vi hekle 1 luftmaske.

Image: photo-10

For å fortsette å hekle denne teknikken må du bare fortsette med å repetere omgang 2 og 3 så mange ganger som nødvendig, helt til du når ønsket lengde.

Som du kan se, er det en svært enkel masketype blir nydelig med vårt tjukke ullgarn. Vi gleder oss til å se plaggene eller tilbehøret du vil lage med denne teknikken, og vi håper du vil dele bilder av prosjektene dine på sosiale medier med hashtag #weareknitters.

You May Also Like

Hvordan hekle rundt og rundt

    Hvis du en gang har forelsket deg i de tradisjonelle bestemorsrutene, eller sett en nydelig heklet veske, enten på stranden eller på fjellet, eller heklede luer og hatter….…
View Post

Hvordan hekle 2×2-vrangbord

2×2-vrangborden, som fungerer som et utgangspunkt for alle typer vrangborder (1×1, 3×3, 4×4, etc.), er grunnleggende innen hekling. Dette mønsteret har som særpreg at det er reversibelt og at det…
View Post