Hvordan hekle konkyliemønster

Total
0
Shares


Imagen: foto-1


Noen ganger blir man positivt overrasket av å se hvordan forskjellige kombinasjoner av grunnleggende heklemasker kan bli så fine og allsidige. I denne steg for steg guiden viser vi deg hvordan du kan hekle et konkyliemønster – et bølget mønster med marinestil, perfekt for vinterens strikkeplagg.

Imagen: foto-2


Til denne guiden, har vi brukt en 7 mm heklekrok og vår Petite Wool.

Før du starter, se på denne listen av masker vi skal bruke:

Imagen: foto-3


For å hekle dette mønsteret, må du først lage en luftmaskeomgang. Hekle et antall luftmasker delelig med 6, pluss 1 ekstra.

Imagen: foto-4.


Omgang 1 og 2: Hekle fastmasker i alle masker på omgangen. Når du har fullført omgangen, lag en luftmaske for å fortsette på neste omgang.

Omgang 3: Start omgangen med 1 fastmaske. Deretter skal vi lage skjellet.

Imagen: foto-5.


*Du starter alltid skjellet ved å presse på siste maske du heklet.

Imagen: foto-6


3 luftmasker.

Imagen: foto-7


Deretter hekle 4 staver, men ikke fullfør dem (hopp over siste steget til masken).

Imagen: foto-8


Når du hekler den fjerde staven, fullfør masken sammen med alle de andre stavene på heklekroken.

Imagen: foto-9


Hopp over 3 masker, 3 fastmasker.*

Imagen: foto-10


Gjenta fra * til * til du har fullført omgangen.

Hekle 1 luftmaske for å fortsette på neste omgang.

Imagen: foto-11


Omgang 4, 5 og 6: Hekle hele omgangen med fastmasker, hekle 1 luftmaske på slutten av omgangen for å fortsette på neste omgang.

Imagen: foto-12


Omgang 7: 4 fastmasker, *lag en konkylie: 3 luftmasker, 4 staver, lukk stavene, hopp over 3 masker, 3 fastmasker*. Gjenta fra * til * til du har fullført omgangen. 1 luftmaske for å fortsette på neste omgang.

Imagen: foto-13


Omgang 8, 9 og 10: Hekle hele omgangen med fastmasker, hekle 1 luftmaske på slutten av omgangen for å fortsette på neste omgang.

Imagen: foto-14


Fra nå av skal du gjenta omgang 3 til 10 til du har oppnådd ønsket lengde.

Vi håper du likte denne steg for steg guiden og at du finner den nyttig. Husk at hvis du ønsker at skjellene skal bli mer definerte, alt du trenger å gjøre er å bytte tykkelsen på garnet, og du vil se at du får en interessant effekt og de blir mer definerte. Ikke glem å dele prosjektene du lager når du bruker dette mønsteret på sosiale media med hashtaggen #weareknitters. Det er alltid gøy å se dem! Til neste gang!

You May Also Like

Hvordan hekle rundt og rundt

    Hvis du en gang har forelsket deg i de tradisjonelle bestemorsrutene, eller sett en nydelig heklet veske, enten på stranden eller på fjellet, eller heklede luer og hatter….…
View Post

Hvordan hekle 2×2-vrangbord

2×2-vrangborden, som fungerer som et utgangspunkt for alle typer vrangborder (1×1, 3×3, 4×4, etc.), er grunnleggende innen hekling. Dette mønsteret har som særpreg at det er reversibelt og at det…
View Post