Hvordan montere ermer ved maskesting før avfelling

Imagen: foto-1


Vi strikkere elsker å lage gensere, spesielt de tjukke genserne som holder oss gode og varme. De går fort å lage, og er dermed perfekte prosjekter for vinterdager. Den eneste ulempen er, gang etter gang, monteringen. Vi har alle opplevd det øyeblikket der du syr fast ermene, og tenker at dette kommer til å bli bra, for så å oppdage at sømmen har blitt helt feil. I denne forklaringen skal vi vise deg hvordan du monterer ermene ved å sy maskesting med masker som ikke har blitt felt av. Den perfekte fullføringen 🙂

Imagen: foto-2


Til denne steg-for-steg-forklaringen bruker vi en synål og ullgarnet vårt Petite Wool.

Imagen: foto-3


Før du starter med å sy ermet, vil prosjektet ditt se ut som på bildet over: Du har akkurat har fullført din siste omgang, og har ikke felt av en eneste maske. Klipp tråden som kommer fra nøstet, og sørg for at du har igjen en lang nok tråd til å sy ermet til bolen på genseren.  

Imagen: foto-4


For å hjelpe til mens du syr, og for å gjøre prosessen enklere for deg, tre synålen med en tråd i kontrastfarge, og før den gjennom maskene. [KO1] 

Imagen: foto-5


Videre legger vi ermet oppå bolen av genseren. Midten av ermet skal ligge på linje med skuldersømmen av plagget, og begge sidene skal ha samme avstand fra midten.

Nå, la oss sy ermet! Vi har laget en video, slik at du tydelig kan se og forstå hele prosessen.

Enkelt, ikke sant?

Her skal vi kort forklare stegene som vi følger i prosessen:

  • Tre synålen med tråden som du klippet når du var ferdig med å strikke ermet.
  • Før nålen bra baksiden og gjennom den første masken på enden.  
  • Deretter, før nålen til bolen av genseren og stikk den inn i den første omgangen på skulderen og dra den ut gjennom den neste masken.
  • Kom tilbake til maskene på ermet, og stikk nålen inn i den samme masken som tidligere, men denne gang fra forsiden, og dra den gjennom den neste masken. Når du har fullført dette steget, skal du se at du har laget en “V”.
  • Returner nålen til bolen igjen, og før den gjennom den siste omgangen du sydde. Istedenfor å sy inn i den neste omgangen, skal vi stikke den inn i masken som kommer etter, ved å hoppe over en, slik som du kan se på bildet under:
Imagen: foto-6


  • Kom tilbake til ermet, stikk nålen gjennom den siste masken du sydde, og dra den gjennom den neste.  

Fortsett med å gjenta stegene over frem til du har sydd hele sømmen på ermet.

Imagen: foto-7


Og nå, er du ferdig med ermet ditt.

Vi håper at denne steg-for-steg-forklaringen vil være til hjelp når du skal sy på ermene til genserne dine. Nå som du har sett at det å få en perfekt søm ikke er et umulig oppdrag, blir alt mer morsomt. 😉 Vi snakkes i neste bloggpost, og i mellomtiden vil vi oppmuntre deg til å dele prosjektene dine på sosiale medier med hashtaggen #weareknitters.


 [KO1]Should this sentence really instruct to thread the tapestry needle with a contrasting color, or should it just be informing that this has been done for this tutorial..?