Slik syes hekle

Imagen: foto-1


Vi er flere som får litt småpanikk når vi skal sy sammen deler, spesielt når vi hekler. Vi er redd for at sømmen skal bli godt synlig, og at det ikke vil se fint ut sammen med resten av arbeidet. I dag vil vi vise deg hvordan man lager en perfekt heklesøm. Denne teknikken kan brukes både på heklede klær, samt når man skal sy sammen de berømte bestemorsrutene.

Imagen: foto-2


I denne steg-for-steg beskrivelsen, har vi brukt en 5 mm heklenål, et nøste av vårt myke og lette Baby Alpaca, og en av våre synåler.

Imagen: foto-3


I denne steg-for-steg beskrivelsen, har vi laget to prøvelapper i samme størrelse. Når du er ferdig med prosjektet ditt, klipp tråden slik at den er lang nok til at den kan brukes som sytråd. Tre tråden i synålen.

Imagen: foto-4


Plasser de to delene du skal sy sammen oppå hverandre, vrangside mot vrangside, slik at rettsidene vender ut.

Nå skal vi begynne å sy. Vi har laget en video, slik at du lett kan se hvordan det gjøres:

Som du kan se, det tar ikke lang tid å sy sammen to heklede deler med en perfekt søm.

Imagen: foto-5


Kunsten bak å få det til å se fint og jevnt ut, er å sy sammen masken fra den fremste delen med tilsvarende maske på den bakre delen. Match de sammen en-og-en, og sømmen vil bli perfekt.

Imagen: foto-6


Vi håper at denne steg-for-steg beskrivelsen vil gjøre deg litt mindre engstelig når det kommer til montering av arbeidet ditt. Med disse enkle teknikkene, kan du sy sammen hvilket som helst plagg uten problem. Ikke glem å dele ditt neste prosjekt med oss på sosiale medier, med emneknaggen #weareknitters 🙂

Vi sees neste gang!