LANGE FASTMASKER (SPIKE STITCH)

Total
0
Shares

Hvis du allerede kan de grunnleggende heklemaskene, og du ønsker å legge litt sjarm til dine kreasjoner, vil du i dag lære et enkelt og attraktivt mønster som lar deg bruke farger på en original måte: lange fastmasker (spike stitch).

Til denne guiden trenger du: en 5 mm heklekrok, og i dette tilfellet bruker vi tre nøster Pima Cotton i forskjellige farger.

Det er et morsomt og enkelt heklemønster. For å lage det må du kjenne til hvordan du hekler:

For å starte, hekle et antall luftmasker delelig på 6 + 2 ekstra masker for å lage en kantmaske på hver side.

Omgang 1 til 6: Hekle fastmasker i alle masker

Omgang 7: Etter du har heklet 6 omganger, bytt farger for å starte å hekle lange fastmasker (Spike stitch). Lag luftmaske med den nye fargen og la oss starte.

1. Stikk heklekroken inn i neste maske og hekle en vanlig fastmaske.

2. For å lage den andre masken, tell 2 omganger ned og stikk inn heklekroken der for å hekle en fastmaske fra denne masken.

3. For å lage den tredje masken, tell tre omganger ned og stikk inn heklekroken der for å hekle en fastmaske fra denne masken.

4. Fortsett å hekle på denne måten for å lage de neste 3 maskene, tell 4, 5 og 6 omganger ned respektivt.

Når du har heklet 6 masker, gjenta steg 1 til 4 til det er 1 maske igjen og hekle en fastmaske i den som vanlig.

Omgang 8 til 13: Hekle fastmasker i alle masker.

Omgang 14: Bytt farge og gjenta omgang 7 til 13.

I denne guiden har vi brukt tre forskjellige farger slik at du kan se en kontrast når du hekler lange fastmasker (spike stitch), men når du mestrer teknikken kan du kombinere så mange farger som du ønsker, fordel designet med flere eller færre omganger, eller bland det med andre typer heklemasker. Det er ingen grenser!

Vi utfordrer deg til å bruke fantasien og del den med oss!

Vi vil gjerne se hva du lager på sosiale media, bruk hashtaggen #WeAreKnitters.

You May Also Like

Hvordan hekle rundt og rundt

    Hvis du en gang har forelsket deg i de tradisjonelle bestemorsrutene, eller sett en nydelig heklet veske, enten på stranden eller på fjellet, eller heklede luer og hatter….…
View Post

Hvordan hekle 2×2-vrangbord

2×2-vrangborden, som fungerer som et utgangspunkt for alle typer vrangborder (1×1, 3×3, 4×4, etc.), er grunnleggende innen hekling. Dette mønsteret har som særpreg at det er reversibelt og at det…
View Post